Foto: Gebr. van der Putten

Het blijft waarschijnlijk voor altijd een mysterie van wie de zeilboot is die ruim twee weken geleden op het Noordwijkse strand aanspoelde. De politie heeft het onderzoek afgesloten. ‘We hebben geen aanknopingspunten die leiden naar de eigenaar’, zegt een woordvoerder van de landelijke politie.

Zaterdagochtend 21 september deden mensen die het strand aan het schoonmaken waren een opmerkelijke vondst. In de buurt van de Duindamseslag vonden ze een verlaten zeilboot, volledig intact.

De Dienst Infrastructuur van de landelijke politie nam de boot in beslag om er onderzoek naar te doen, maar dat leverde niets op. ‘Niemand heeft zich gemeld’, zegt politiewoordvoerder Ed Kraszewski. Omdat het schip niet op naam is geregistreerd, leidde ook dat niet naar een eigenaar. ‘Niet elk vaartuig hoeft geregistreerd te zijn’, legt Kraszewski uit.

Hij blijft zelf ook voor een raadsel staan. ‘Er zijn mensen op de boot geweest en die hebben hem ook weer verlaten. Je zou zeggen: zo’n schip wil je terug, het is een aantal duizend euro’s waard, dat laat je niet zomaar door je vingers glippen’, zegt de woordvoerder. ‘Het blijft vreemd, maar we stoppen er toch mee. Er zijn geen aanwijzingen dat er een misdrijf in het spel is.’

Wat er nu met de zeilboot gaat gebeuren? Die gaat naar Domeinen Roerende Zaken van de overheid, legt hij uit. ‘Het gaat in de verkoop, de staat verkoopt het dan.’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in