Teylingen – Raadslid Dion Piket is uit de fractie van Trilokaal in de Teylingse gemeenteraad gestapt omdat hij zich niet langer kon vinden in enkele standpunten die de partij huldigde. Daarnaast was hij het niet eens met de wijze waarop de partij een nieuwe wethouder zocht als opvolger voor de in december opgestapte Rob ten Boden.

Volgens Piket had hij graag de opvolger van de in december opgestapte Trilokaal-wethouder Rob ten Boden willen worden, maar werd hem tijdens gesprekken hierover duidelijk dat zijn ambitie niet door de partij werd gedeeld. “Het deed me pijn dat ik het niet ben geworden, en denk dat het voor Trilokaal een gemiste kans is”, laat Piket weten. Wel hecht hij eraan te verklaren dat dit niet de reden is waarom hij uit de fractie van Trilokaal is gestapt. “Ik kon me al enige tijd niet vinden in enkele standpunten van Trilokaal, die anders waren dan dat we voor de laatste verkiezingen hadden afgesproken. Daar kon ik niet langer achterstaan”, aldus Piket, die hoopte dat hij dit als wethouder voor Trilokaal zou kunnen bijsturen.

Dat Piket geen wethouder zou worden was al enige tijd duidelijk, omdat zijn partij maar niet met een naam van een nieuwe wethouder naar buiten trad. Volgens direct betrokkenen vond Trilokaal hem echter niet de juiste persoon om het wethouderschap te vervullen.

Piket heeft nu zelf de conclusie getrokken dat zijn politieke toekomst niet bij Trilokaal ligt. Voor hem was dat aanleiding om vorige week het lidmaatschap van de partij op te zeggen. Hij blijft wel raadslid en gaat voorlopig verder onder de naam Fractie Piket. Naar verluidt zal Trilokaal komende week de naam van de nieuwe wethouder bekend maken. Zelf wil de partij hier echter nog niets over kwijt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in