Foto PB

Hillegom – Vorig jaar stemde de gemeenteraad in met het verdwijnen van 22 speelplekken; hiervoor in de plaats komen (wat minder) andere speelterreinen terug. Afgelopen week ontvingen omwonenden bij negen speelterreintjes een brief dat de toestellen daar opgeruimd zouden worden, wat ook diezelfde dag gebeurde. Het leidde donderdagavond in de gemeenteraad tot een felle discussie.

De voltallige oppositie vond dat wethouder Anne de Jong eerder gemaakte afspraken over het vroeg betrekken en informeren van inwoners niet na is gekomen. Zij dienden een voorstel in, om alle verwijderde speeltoestellen weer terug te plaatsen, totdat duidelijk en goed gecommuniceerd is met de omwonenden. Dit voorstel kreeg geen steun van BBH en CDA. Deze partijen hebben elf zetels in de raad en dus een meerderheid. BBH-raadslid Jeroen Nederpelt vond het terugplaatsen van die toestellen ‘niet reëel, omdat ze toch al verwijderd zouden worden’. Het CDA gaat liever nog eens met de wethouder in debat om er voor te zorgen, dat de communicatie met de inwoners voortaan veel vroeger kan gebeuren, voordat de speeltoestellen daadwerkelijk verdwijnen.

Bloeiend Hillegom-fractievoorzitter Ria Heemskerk was het hier niet mee eens: ,,De wethouder moet met de billen bloot, hij moet de speeltoestellen terugplaatsen, respect hebben voor de bewoners en respect hebben voor de raad.’’ Wethouder de Jong benadrukte, dat hij wel degelijk respect heeft voor zowel de inwoners als de raadsleden. Als er in de toekomst weer speeltoestellen worden verwijderd, dan zullen de inwoners ruimer van tevoren hierover geïnformeerd worden. Ook komt er een participatieproces met inwoners over de nieuwe speeltoestellen die in de toekomst geplaatst worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in