In mei 2020 werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe SJC-complex (foto Johanna Oskam)

Noordwijk – De vertraging in de renovatiewerkzaamheden aan het sportpark Lageweg kost 1,9 miljoen euro. De gemeente Noordwijk draait als opdrachtgever mogelijk op voor deze kosten. Ook is de oplevering weer vertraagd, er wordt nu gesproken over eind maart 2022.

VV SJC krijgt een nieuw sportpark, inclusief een clubgebouw en kleedkamers. Maar begin dit jaar werd geconstateerd, dat de dragende wand niet over de juiste constructieve eigenschappen beschikte. Het werk werd stilgelegd en na onderzoek is er extra bewapening aangebracht. Dit leidde tot vertraging en de aannemer claimt 1,9 miljoen aan ‘stagnatiekosten’.

De constructeur is al aansprakelijk gesteld voor de stagnatieschade, maar die stelt, dat een leverancier van de hoofdaannemer een fout zou hebben gemaakt. De kans bestaat, dat niet alle schade verhaald kan worden op de aansprakelijke partijen: dan draait de gemeente als hoofdopdrachtgever op voor de schade.

2 REACTIES

  1. Dat krijg je als je geen mensen heb met kennis ja als er lintjes geknipt moeten worden dan lukt het nog wel .Dit bestuur maakt de ene na de andere blunder ja waar ze wel goed in zijn is in geld op maken miljoenen door de goot .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in