Foto: Jeannette Kloet

Voorhout – Opnieuw leden de Voorhouters een flinke nederlaag. En ook nu was er helemaal niets op die overwinning voor de ploeg uit Langeraar af te dingen. Want op welke wijze Foreholte ook probeerde de tanden in de tegenstander te zetten, na zo’n twintig minuten in de wedstrijd is Altior niet echt meer in gevaar geweest.

De Voorhouters trokken na het beginsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Jung onmiddellijk ten aanval, resulterend in een kopbal van Sam Lemmers en schot van Toni Arroyo, beide naast, waarop de boomlange Marco Pellegrom antwoordde met een nog net gekraakt schot. Maar niemand keek verwonderd op toen Toni Arroyo op zijn eigen wijze de bal achter keeper Jeroen Sassen kopte vanuit de corner van Christian Guijt (1 – 0). Altior verblikte of verbloosde niet en zocht met opportunistisch spel de aanval. Met name de tegenstoot na balverlies aan Voorhoutse zijde was gevaarlijk. Eerst vloog de voorzet nog voorlangs aan iedereen met een oranje shirt voorbij, maar twee minuten later was het wel raak toen Foreholte de aanval over rechts slecht in speelde en derhalve de voorzet van die kant onberispelijk door Danny Pieterse achter keeper Guijt werd geschoten (1 – 1).

Langzamerhand werd duidelijk dat Foreholte geen antwoord had op het fysieke spel van Altior. Nog even trof opnieuw Toni Arroyo steenhard met een kopbal de lat, maar daarna was het Ed van der Weijden die met het hoofd de tweede Altior-corner tot doelpunt promoveerde door de bal bij de tweede paal binnen te koppen (1 – 2). Na de rust kwamen de ploegen ongewijzigd weer tussen de lijnen. Wie dacht: “Nou, kom op, we spelen nu naar de kantine!”, kwam bedrogen uit. Eerst had Marco Pellegrom nog z’n ogen dicht bij een vrije kopkans. Duidelijk was dat Foreholte zo veel mogelijk moest zien te voorkomen dat er zomaar corners of vrije trappen zouden worden weggegeven. Altior was de Voorhouters in de lucht absoluut de baas. Na zes minuten daalde de derde corner bij de tweede paal. Opnieuw was het Ed van der Weijden die de teruggekopte bal naar het centrum achter Guijt kopte (1 – 3). Tussen al dat lengte-geweld boksten de  Voorhouters kansloos op.

Ruim een half uur probeerde Foreholte uit alle macht om het momentum weer aan de Voorhoutse kant te krijgen. Altior plooide rustig achteruit, ontzenuwde elke Voorhoutse aanval voordat er ook maar enig gevaar uit voort zou kunnen komen en verzond de bal vervolgens naar de Foreholte-kant. Trainer Bloemheuvel wisselde Marouane El Idrissi, Jelle Veenvliet en Sebastiaan Bloemendaal in de wedstrijd. Het hielp allemaal geen millimeter. Logischerwijs waren er in de laatste fase meer mogelijkheden voor Altior en was het uiteindelijk Bloemendaal die de bal ongelukkig nog achter Matthijs Guijt wist te koppen (1 – 4).

Na een flitsende start in dit seizoen dachten we waarschijnlijk iets te makkelijk dat wij Voorhouters het wel even zouden maken in dit jaar. Nadrukkelijk zijn we de laatste vier weken terug op aarde beland. Vanuit dat gegeven stappen we volgende week weer in de bus naar De Kwakel voor de uitwedstrijd tegen KDO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in