Noordwijk/Hillegom – Met posters is opnieuw geprotesteerd tegen het besluit van de scholenkoepel Sophia Scholen om te stoppen met zwarte Piet. In de nacht van zaterdag op zondag zijn er posters opgehangen bij de gemeentehuizen van Noordwijk en Hillegom. Eerder gebeurde dat bij het kantoor van de Sophia Scholen in Voorhout en bij het bestuurscentrum van Teylingen, eveneens in Voorhout. Achter de actie zit volgens de posters de Zwarte Pieten Actiegroep, een groep burgers die landelijk protesteert. Sophia Scholen maakte eind juni bekend te stoppen met zwarte Piet op hun 28 basisscholen. Zij meldden dat Zwarte piet zelden kwetsend is bedoeld, laat staan racistisch, maar dat het regelmatig wel zo wordt ervaren.

10 REACTIES

 1. Goeie actie.
  Het Sinterklaasfeest met Zwarte Pieten heeft niets met racisme te maken.

  En aan alle zeurpieten:
  Bevalt het je niet hoe we hier leven en tradities vieren ga je maar weg.

 2. Top, de strijd is nog niet gestreden!
  Groet, Sint en Pieterbaas
  Hoezo discriminatie, zonder Pieterbaas geen Sinterklaas

 3. We laten ons toch niet de les lezen door honderd mensen die niks anders te doe hebben dan herrie te schoppen .Door dit gebeuren zou je nog een racist worden waar hebben we het over kinderfeest

  • Het is een feest voor alle Nederlanders, maar het aanpassen van een eeuwenlange cultuur, voor een hele kleine minderheid, die vinden dat Zwarte Piet te maken heeft met racisme, wat te gek voor woorden is, moet je niet willen. Als deze groep thuis Sinterklaas wil vieren met “multiculturelekleurenmix” Pieten, moeten ze dit gewoon doen, maar val een ander daar niet mee lastig!

 4. Ik snap de ophef niet. Het mag een feest zijn van alle Nederlanders. Ik vind het geen feest ,als ik weet dat het mensen kwetst. Een multiculturelekleurenmix van pieten is juist leuk. Tradities? We lopen toch ook niet meer op klompen? Klederdracht wordt ook niet overal dagelijks gedragen. We eten allerlei voedsel, wereldwijd gehaald. Niet alleen de traditionele Hollandse kost. Dus…. kunnen we deze stap ook maken naar een vreedzame samenleving.

 5. de gene die deze op hef niet snapt is wel een zielig figuur hij/zij moet toch eens dieper door denken voor dat men aan deze uitspraak komt. wat mij en gelukkig vele andere. willen wel een zwarte piet. daarom moeten we blijven protesteren. anders krijgt een handje vol mensen zijn zin en dat moeten we voorkomen door te blijven protesteren. hang ook posters op bij alle sophia scholen op !!
  zwarte piet moet blijven!! het is een traditie die voort gezet moet worden!! het heeft niets met rasisme te maken.
  zelfs mensen die uit andere landen komen passen zich aan de nederlandse traditie aan.
  laat die kleine minder heid het dan maar bij hun thuis vieren en niet de boel lopen op hitsen. en laat de mensen in hun waarde !!

 6. er is altijd wel iemand gekwetst en cultuur is in nl tegenwoordig alleen ok als het een buitenlandse cultuur is de onze moet en zal verdwijnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in