Rechtszaak tegen nieuw KNRM-gebouw ingetrokken, museum gaat niet door

Noordwijk – Een hoger beroepszaak tegen de vergunning voor een nieuw onderkomen voor een KNRM-boothuis, reddingsstation en museum aan de Bosweg is ingetrokken. Een bedrijf en een aantal omwonenden hadden de zaak aangespannen omdat zij vrezen voor overlast in de omgeving, onder meer door parkeerproblemen. Ook vrezen ze problemen als het museum, met daarin de oude reddingsboot de Kurt Carlsen, als congresgebouw wordt gebruikt. Al eerder kwam de zaak voor de rechter, maar die gaf de bezwaarmakers ongelijk. De protesterenden gingen daarom in beroep. Naar aanleiding van bovenstaande werd er op de Bo-site gereageerd. Deze reactie treft u onder het bericht aan. Navraag bij de Raad van State leerde dat op vrijdag 7 december de zaak is ingetrokken. De KNRM laat in een reactie op Facebook weten dat ze de procedure voor een vergunning al op 15 november hebben ingetrokken. Ze gaan zich beraden op een sober boothuis voor de KNRM zonder museum voor de stichting Kurt Carlsen.

 

2 REACTIES

  1. 1.U bent niet goed ingelicht. De bestuursrechter heeft het besluit van de gemeente Noordwijk vernietigd, maar de rechstgevolgen n.a.v. de vernietiging in stand gelaten.
    2. De KNRM heeft de aanvraag ingetrokken met als gevolg dat er geen rechsbelang meer is en dat alle parijen van verder procederen afzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in