Voorhout – Elf individuele Voorhouters vol goede bedoelingen en met veel inzet verloren afgelopen zondag terecht van een collectief afkomstig uit De Kwakel, ergens in de buurt van Uithoorn.

Na drie achtereenvolgende pijnlijke nederlagen voor de Voorhouters leek KDO de ideale tegenstander om het tij te keren. Nu was de wedstrijd net op gang gebracht door de uitstekend fluitende 20-jarige Thiijs Dogterom toen de bal al na twee minuten achter doelman Matthijs Guijt in het doel lag. Betrekkelijk makkelijk sneed KDO middels de 1-2 over de rechterkant en spits Matthijs van Rijn wist langs doelman Guijt de verre hoek te vinden (0 – 1). Verlate Voorhoutse en Kwakelse supporters klommen verbaasd dan wel verheugd de tribune op. De Voorhouters gingen op zoek naar de gelijkmaker maar speelden daarin bijzonder knullig en slordig en zonder enig zelfvertrouwen en KDO hoefde zich geen enkele zorg te maken over het verloop van de wedstrijd. Na een half uur kreeg Foreholte door sleuren van de middenvelder Bleijswijk en Jongbloed wat meer grip op de wedstrijd en de tegenstander, maar vrije kopkansen voor Patrick Roukema en Joost van Dam verdwenen tot niet tussen de Kwakelse palen. Bas Jongbloed raakte nog de buitenkant van de paal, maar met verbijstering keken de supporters naar het verprutsen van een kansrijke, maar tegelijkertijd kansloze, vrije trap.

Ongewijzigd kwamen de teams weer terug uit de kleedkamer. Foreholte drong KDO weliswaar terug, maar in de uitval waren de snelle KDO-ers levensgevaarlijk. Natuurlijk gingen de Voorhouters op zoek naar de gelijkmaker. Eerst werd een geblokt schot van Lucas Wiering nog net overgetikt door doelman Jesper Oudshoorn en verdween een kopbal van Tjeerd van der Zwaan miraculeus via een KDO-hoofd over het doel en ten laatste vond een hard schot van Pim Spreeuw ook de vuisten van Oudshoorn. Uiteindelijk was het spits Toni Arroyo die de voorzet vanaf rechts met het hoofd verlengde en de bal in de linkerhoek liet ploffen (1 – 1). De autochtone suppoters gingen er eens goed voor zitten, maar de ploeg van trainer IJzendoorn aarzelde. Dat kwam KDO wel goed uit, de voorwaartsen deelden een paar speldenprikken uit en toen de Voorhouters daarop nog niet reageerden sloegen ze bikkelhard toe. Binnen twee minuten had KDO het gat geslagen. De Voorhoutse verdedigers werden door de KDO-aanvallers voorbijgesneld en tweemaal stond rechtervleugelaanvaller Jesse Stange aan het eind van de aanval waarbij de laatste goal prachtig over keeper Guijt geplaatst in de hoek verdween (2 – 1 en 3 – 1). Geslagen speelden de Voorhouters de wedstrijd uit waarbij ze nog blij mochten zijn dat de nederlaag niet groter uitviel.

Zwaar ontgoocheld vertrok de thuisclub richting de kleedkamer met precies zeven dagen hersteltijd, want dan komt DSOV uit Vijfhuizen naar de Elsgeest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in