Noordwijk – PUUR-gemeenteraadslid Danielle Brink-Musters heeft haar tanden gezet in het nieuwe tariefsysteem voor de bewonersparkeervergunningen.

Volgens haar zijn bewoners door Parkeerservice P1 niet geïnformeerd over het feit, dat zij moesten betalen voor een tweede vergunning in plaats van een eerste bewonersvergunning. Brink stelt, dat inwoners die een huis met een oprit hebben, op 1 juni 2020 nog wel een bewonersvergunning voor de eerste auto hebben kunnen kopen.

Het raadslid wil van het college van burgemeester en wethouders ‘een schriftelijke bevestiging van P1 ontvangen, dat P1 op 1 juni 2020 geen bewonersvergunningen voor de eerste auto aan eigenaren van een huis met een oprit hebben verkocht. Ook moet de gemeente duidelijk maken, hoe daadwerkelijk wordt vastgesteld of een aanvrager beschikt over een eigen oprit/stalplaats.

2 REACTIES

  1. Goed dat hier werk van word gemaakt. Hoe kan het bestaan dat je meer moet betalen als je aantoonbaar minder gebruik maakt van de vergunning (doordat je een eigen parkeerplaats hebt). Dit soort pestgedrag van de gemeente met onnodige verhogingen van de parkeertarieven, inperking van parkeren op de zuid boulevard, slechte communicatie over wijzigingen in het beleid, en onnodig complex maken van de regels moet eens ophouden.

    Heel simpel; Iedere Noordwijks huishouden gratis 1 parkeervergunning. Als je huis in een zone staat onbeperkt en anders drie uur. Wil je meer dan 1 vergunning op een adres dan mag je betalen.

  2. Helemaal met Piet eens. Waar ik als bewoner (dat is iemand die in Noordwijk woont maar niet in betaald parkeren gebied woont) niets meer van gehoord heb is de stijging van 150 % !!!!!!! ja u leest het goed, voor een bewoners vergunning. Hier zouden dacht ik, ook naast Puur door het CDA vragen worden gesteld. Van Dalen Wacht OP Antwoord!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in