Noordwijk – Dit keer was D.E.D uit Amsterdam de tegenstander van PRAXIS MSV heren 1. De Noordwijkse basketballers wonnen met 88-63.
Vooraf aan de wedstrijd was er niet heel veel bekend over de tegenstander maar met het warmlopen werd al snel duidelijk dat het team uit Amsterdam voornamelijk bestond uit echte mannen en het PRAXIS MSV dus fysiek moeilijk zou willen maken. Maar zoals het spreekwoord zegt “wie niet sterk is, moet slim zijn”, in dit geval was het spreekwoord iets aangepast in “wie niet sterk is, moet snel zijn” Het idee was om het tempo hoog te houden omdat de verwachting was dat D.E.D dit niet de hele wedstrijd zou volhouden en PRAXIS MSV hier een voordeel uit zou kunnen halen en dit was ook wat er gebeurden.
Na een stroeve start wist het team uit Noordwijk de wedstrijd al snel te kantelen en nam het een voorsprong die het niet meer uit handen zou geven.
De heren van D.E.D kwamen nog wel terug tot 6 punten omdat het verdedigend overschakelde naar een zone verdediging. Hier had PRAXIS MSV de nodige moeite mee maar na een time out wist MSV de draad weer op te pakken en liep het weer punt voor punt uit tot een verschil van 25 punten, eindstand 88-63.
Deze wedstrijd was ook de terugkeer van Rick Stoop aan de kant van PRAXIS MSV. Na een zware enkelblessure kon hij weer zijn eerste minuten maken en beloonde zichzelf met een score aan het eind van de wedstrijd. Door deze overwinning blijft PRAXIS MSV aan kop van de Tweede divisie.
Zaterdag 2 december neemt PRAXIS MSV het in een uitwedstrijd op tegen een directe concurrent BV Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in