Noordwijk – Handhaaft de gemeente Noordwijk wel met compassie voor de inwoners? Dat wil raadslid Louis Koppel (GroenLinks) weten van het college van burgemeester en wethouders.

Aanleiding is de landelijk ophef over de vrouw in Wijdemeren, die 7.000 euro van haar uitkering moet terugbetalen, omdat ze regelmatig boodschappen cadeau kreeg van haar moeder. Koppel: ,,We zien dat juist kwetsbare mensen, die vaak toch al in een penibele financiële situatie verkeren, regelmatig slachtoffer worden van doorgeslagen beleid.’’

Hij roept de uitvoerende instantie voor de uitkeringen, de ISD Bollenstreek, op om niet rücksichtslos bureaucratisch te handhaven, maar ‘een beleid te voeren, waarbij de menselijke maat centraal staat’. Ook stelt Koppel vragen bij de mogelijkheid van het doen van anonieme meldingen over uitkeringsontvangers. Dat leidt volgens hem tot ‘rancuneuze, onrechtvaardige meldingen’.

7 REACTIES

 1. En wat is de menselijke maat, wie bepaalt dit, naar mijn mening dus een norm die continue naar iedere willekeurige persoonlijke mening kan worden bijgesteld! Dhr. Koppel moet ook vermelden dat anonieme meldingen ook kunnen leiden tot het oplossen van frauduleus handelen, om op voorhand deze meldingen uit te sluiten is natuurlijk belachelijk, controle van de meldingen is vanzelfsprekend een eerste vereiste!

 2. Dat is dat softe beleid van groen Links het is goed dat mensen een uit kering krijgen maar het kan niet zo zijn dat er niet meer gecontroleerd mag worden wat die mevr is over komen is natuurlijk van de gekken . Maar regels zijn regels en daar kan een gemeente mee marsanderen .

  • Je ziet hoe onterecht het blijkt te zijn, als ze eenmaal mogen handhaven gaan ze als een dolle hond tekeer en moet diegene maar zien wie er voor hun opkomt. Zo’n handhaver heeft niet de taak om menselijk op te treden en maatwerk te leveren..die wil koste wat kost handhaven. Het heeft niets met soft beleid te maken maar het tegengaan van verruwing van de maatschappij, jaloezie en afgunst vieren hoogtij. Heel goed dat Koppel dit aankaart.

   • Controle heeft niets te maken met afgunst of jaloezie maar om indien van toepassing misbruik en fraude aan te kaarten, en zo ons sociaal stelsel kunnen handhaven voor de mensen die hiervoor in aanmerking komen

    • Omdat de reden tot controle daar niets mee te maken heeft wordt daar ook niet om getoetst. Dit moet diegene dan achteraf aantonen met alle gevolgen van dien..de handhavers laten zich gerust voor het karretje spannen, óók voor afgunstigen e.d.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in