Noordwijk – Gemeenteraadslid Toon van Tol (PUUR) roept het college van burgemeester en wethouders op, om te leren van de goede voorbeelden van buurgemeenten Teylingen en Katwijk.

In die gemeenten is namelijk een ander afvalinzamelingssysteem ingevoerd, gebaseerd op beloning voor wie zijn afval goed scheidt. Wie in Teylingen bijvoorbeeld maar maximaal vier keer per jaar de restafvalcontainer laat legen, krijgt tientallen euro’s korting op de afvalstoffenheffing. In Katwijk kan het financieel voordeel per jaar per huishouden zelfs oplopen tot 75 euro per jaar.

Van Tol wil van het college weten, of zo’n afvalbeloningssysteem ook in Noordwijk ingevoerd kan worden. Het college heeft enkele weken de tijd om een antwoord te geven.

5 REACTIES

 1. 4x per jaar voor maar enkele tientjes voordeel? Dat is niet de moeite en praktisch geen doen. Dat haal je alleen als je je afval meeneemt naar je werk.

 2. En vervolgens komt er hier op een zeer laat tijdstip iemand zijn troep in de afvalcontainers dumpen, beslist geen buurt bewoner. Neen een slecht idee!

 3. Krijgen we dan 25 afvalbakken per huis om alles te scheiden ?
  Wordt alles opgehaald of moeten we het zelf wegbrengen.
  Het is bewezen dat bij de nieuwe afvalverwerking niet scheiden aan de bron beter is.
  Dit is niet meer dan betutteling.
  Krijgen we dan ook afval BOA’s ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in