Noordwijk – ‘Bouw in Bronsgeest 240 sociale, betaalbare huurwoningen.’ Deze oproep richting het gemeentebestuur komt van de Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN).

Op dit moment wordt voor Bronsgeest rekening gehouden met 110 sociale huurwoningen. De SHN vindt dat teleurstellend. Daar moet een flinke schep aan sociale huurwoningen bij, zo vindt het stichtingsbestuur, dat er op wijst dat de Provincie Zuid-Holland al akkoord is gegaan met de komst van 240 sociale huurwoningen op Bronsgeest.

Woningcorporatie Stek zou zo’n drie hectare aan bouwgrond in Bronsgeest moeten kunnen kopen, waarna die extra huurwoningen door Stek gebouwd en beheerd kunnen worden.

5 REACTIES

  1. Ze bouwen liever huizen van boven vijf ton dat past beter bij dit college .Het is een besluiteloze bende daar op dat gemeente huis .Nee als er wat op de Boulevard moet worden gedaan zijn ze er als de kippen bij en je krijgt de grond nog voor niks ook .Een eur voor zeshonderd vierkante meter daar bouwen ze straks tien appartementen op van een miljoen .Wie is hier de verliezer de inwoners van Noordwijk.Stem VVD of CDA dan weet je zeker dat er geen sociale woningen komen .

  2. De SHN heeft volkomen gelijk het is nog steeds van de gekke dat er zoveel gemeenschapsgeld verdampt door de ego van 2 partijen.
    Ik ga nu toch twijfelen aan het verstandelijke vermogen van deze 2 partijen. Wel woningbouw op de schaarse plekken in het dorp
    waar het nog redelijk groen is. En het grote stuk grond wat klaar ligt, open te laten in de Bronsgeest, waar meer en snel gebouwd kan worden.
    Als deze 2 partijen blijven volharden in het niet bouwen van extra sociale woningen in de Bronsgeest dan durf ik de stelling aan dat
    genoemde partijen na de Gemeenteraad verkiezingen worden gehalveerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in