De opslag van kringloopwinkel Op Dreef

Sassenheim – Een verhuizing van de opslag van kringloopwinkel Op Dreef in Sassenheim van de gymzaal aan de Kagerdreef naar de oude milieustraat aan de Menneweg. Als het aan Dion Piket van de Fractie Piket en enkele andere fracties ligt kan de voormalige gymzaal aan de Kagerdreef na een opknapbeurt weer in gebruik worden genomen als gymzaal voor de scholen in Sassenheim, en wellicht ook door sportverenigingen.

Die kampen momenteel met ruimtegebrek, zo blijkt uit een inventarisatie die is gemaakt van de binnensportaccommodaties in Teylingen. Momenteel is de gymzaal echter in gebruik als inleverpunt en opslag van kringloopwinkel Op Dreef. Voordat de gymzaal weer als zodanig in gebruik kan worden genomen dient er eerst een oplossing voor de opslag van de kringloopwinkel gevonden te worden, vinden zowel het college van B&W als alle fracties in de gemeenteraad. Voor de kringloopwinkel zelf is het opgeven van de huidige opslag echter onbespreekbaar, zo heeft het bestuur hiervan eerder laten weten. Men wil de opslag en de kringloopwinkel zelf, die elders op de Kagerdreef gevestigd is, bij elkaar houden. De Teylingse politiek lijkt daar toch anders over te denken, al draagt men de kringloopwinkel een warm hart toe. Dion Piket kwam maandag tijdens de vergadering van de raadscommissie Welzijn met het concrete voorstel om de opslag van de kringloopwinkel onder te brengen op de oude milieustraat aan de Menneweg. Volgens hem zijn daar mogelijkheden om een nieuwe opslag voor de kringloopwinkel te realiseren.

Overigens ziet Piket nog meer mogelijkheden om iets te doen aan het tekort aan binnensportaccommodaties in Teylingen. Zo ziet hij een fusie van de Sassemse voetbalverenigingen Ter Leede en Teylingen voor zich, waardoor er volgens hem op en bij sportpark Roodemolen mogelijkheden zouden kunnen ontstaan voor nieuwe binnensportaccommodaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in