Opstalverzekering Schelft: 9 miljoen voor herbouw

Noordwijkerhout – De gemeente heeft voor De Schelft een opstalverzekering voor 9 miljoen euro. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van NZLokaal.

Omdat de brand niet het hele complex heeft verwoest, heeft de gemeente recht op een deel van dat bedrag. De exacte uitkering door de verzekeraar hangt ook af van welke functies terugkomen bij de nieuwbouw van het complex. Bij de opstalverzekering worden ook de diefstallen uit het zwembad geclaimd.

Een inboedelverzekering is niet afgesloten door de gemeente. Daarvoor zijn de gebruikers verantwoordelijk. Vervangende huisvesting wordt door de opstalverzekering vergoed tot 18 maanden na de brand.

8 REACTIES

  1. Nou bouwen en niet wachten tot in eeuwigheid. Dit heeft wel lang geduurd of wisten jullie dit al .En niet in de pot algemene middelen .Leg er een miljoen bij dan hebben ze weer een zwembad bij geld zat bij deze gemeente .

  2. Nou Ben niks miljoen erbij. Noordwijkerhout heeft ons door de fusie al veel te veel gekost door slecht ondeugdelijk bestuur. De Nuon gelden zijn al grotendeels opgeslokt door de fusie. De OZB gaat ook met 34% OMHOOG. Als je in je gezin zo met je geld omgaat ben je over een jaar klant van de VOEDSELBANK. Dit schijnen heel veel mensen niet in de gaten te hebben.

    • U bent slecht geïnformeerd. Het was Noordwijk met een ondeugdelijk bestuur en een abominabele financiële huishouding en niet Noordwijkerhout op het moment van de fusie.

  3. Beetje vervelende opmerking als je zo met je geld omgaat……….
    Bij de voedselbank aankloppen heeft niet altijd met financieel wanbeheer te maken.
    Verdiep u in mogelijke oorzaken en schrijf dan iets onderbouwends.

  4. En, als ze nou eens niet aan de politie geld gaan betalen voor een bureau wat kadastraal op naam van de gemeente staat, dan komt er weer een aardig centje uit. De makkelijke weg kiezen is wel heeel erg simpel. De politie is bij uitstek een orgaan om uit te zoeken waar ze recht op hebben. Ik mis de opstelling van NZ lokaal en de bruisende meneer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in