“Opstelling coalitie is ondemocratisch”

Teylingen – De oppositiepartijen in de Teylingse gemeenteraad hadden maandag tijdens de raadvergadering geen goed woord over voor de opstelling van de coalitiepartijen VVD, Trilokaal en D66 in aanloop naar de komende begrotingsbehandeling.

Naar aanleiding van de eerdere discussie over de Kadernota hadden de drie coalitiepartijen een motie ingediend waarin zij hun ideeën hebben opgenomen om het verwachte begrotingstekort van de gemeente op te vangen. De motie leidde echter tot felle kritiek van de oppositiepartijen, omdat door het aannemen van de motie een open discussie over de begroting straks naar hun mening niet meer mogelijk is. Reny Wietsma (CDA) nam afstand van de motie en noemde de gang van zaken zelfs “ondemocratisch”. “De coalitiepartijen spelen puur op de macht en graaien in de kas van de gemeente”, zo liet zij weten. Dat leidde tot een reactie van Jelmer Bode (VVD), die vond dat sprake was van een gewoon democratisch proces. Hij noemde de uitspraak van Wietsma “onbehoorlijk”. Frans van Swieten (Trilokaal) noemde de motie een uitvoering van de denkrichting die in het debat over de Kadernota al was ingezet. PvdA’er Paul Witteman zag dat echter anders en vond dat de begrotingsbehandeling al bij voorbaat was dichtgetimmerd. Nog een stapje verder ging Fred Koot van Groen en Leefbaar Teylingen, die van mening was dat er sprake was van achterkamertjespolitiek door de drie coalitiepartijen.

Na een stemming bleek dat de coalitie zijn zin kreeg: de motie werd zoals verwacht met een meerderheid van stemmen aangenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in