De Schaduwgemeenteraad van deze week staat in het teken van de gemeenten Teylingen. Zoals overal in de Duin- en Bollenstreek ligt ook in Teylingen de bereikbaarheid onder de loep. Helemaal nu de HOV-buslijn door Teylingen gaat rijden. Ook het ophalen van het oud papier en de introductie van de JA/JA-sticker in de gemeente staan op de agenda

Bereikbaarheid van de streek en de HOV-buslijn

De bereikbaarheid van de Duin- en Bollenstreek blijft een heet hangijzer. De HOV-buslijn doet daar nog een schep bovenop. Het is de bedoeling dat de HOV-buslijn tussen Noordwijk en Schiphol na de realisatie van de noordelijke randweg in Voorhout sneller door Voorhout en Sassenheim gaat rijden. Een aantal raadsleden zoals CDA-raadslid Sybrinne de Vries zijn net zoals omwonenden niet blij met de buslijn. Zij vrezen dat straten zoals de Oosthoutlaan en de Van Pallandtlaan een racebaan worden. Het CDA overweegt nu om een motie in te dienen, maar hiermee is het probleem van de bereikbaarheid van de streek nog niet opgelost.

JA/JA-sticker

Per januari 2022 kunnen inwoners van de gemeente een JA/JA-sticker aanvragen. Op deze manier hoopt de gemeente de hoeveelheid papier te verminderen. Keerzijde is dat de verenigingen die nu het oud papier nog ophalen zo minder inkomsten hebben. Toch is het nog maar de vraag hoeveel mensen daadwerkelijk een dergelijke sticker gaan aanvragen. De gemeente Teylingen zal binnenkort beginnen met een voorlichtingscampagne over de invoering van de Ja/Ja-sticker.

Oud papier

Het ophalen van het oud papier door verenigingen staat op losse schroeven. Op een aantal plaatsen in de gemeente halen verschillende verenigen vrijwillig het oud papier op, een soort verkapte subsidie. De gemeente wil dit nu aan banden gaan leggen, maar toch is er nog hoop zo valt te lezen in de besluitenlijst van B&W. De gemeente kijkt nu naar een scenario waarbij de verenigingen op hun eigen terrein het oud papier inzamelen en ophalen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in