Oud-wethouder Henri de Jong

Noordwijk – De mensen achter Collectief Transparant Noordwijk zijn dezelfde mensen die er voor gezorgd hebben dat Henri de Jong opstapte als CDA-wethouder. Dat schrijft De Jong in een ingezonden brief in het Leidsch Dagblad. In zijn verklaring bij het opstappen zei De Jong destijds dat hij nooit een eerlijke kans heeft gekregen van sommige partijleden.Tijdens een ledenvergadering vijf maanden na zijn aantreden zeiden ze tegen De Jong dat hij geen echte CDA-wethouder was. “De verwijten gingen over hun eigen (vastgoed)belangen”, aldus De Jong. Zij hebben korte lijnen met sommige partijen die nu de coalitie vormen, zegt hij. De verwijten van het Collectief gaan nooit over wegen of openbaar groen, dus nooit over het algemeen belang. Verder onderzoek waarbij verhoor onder ede mogelijk is, gewenst door De Jong, werd eerder weggestemd door onder meer VVD, CDA en Lijst Salman Noordwijk.

Een eigen onderzoek van het CDA na het opstappen van De Jong leidde tot niets. Burgemeester Wendy Verkleij die voor dit soort zaken verantwoordelijk is, doet niets met het rapport. De in het rapport genoemde mensen hebben het OM gevraagd om een voorlopig getuigenverhoor van oud-bestuurders.

7 REACTIES

  1. In voetbal termen wordt dit natrappen genoemd erg jammer dat deze man op deze manier aandacht wil hebben gelijk of geen gelijk maakt niet meer uit. Had op het moment van opstappen zijn verhaal moeten doen.

    • Wat een onzin!! De beste man geeft een verklaring voor zijn aftreden. Het Collectief Arrogant en Eigenbelang plus de burgemeester hebben kilo’s boter op het hoofd!

  2. Dat er wat loos is op dat gemeente huis dat weet heel Noordwijk wel ze zijn niet voor het algemeen belang bezig maar voor eigen belang .En alles wordt maar oogluikend toegestaan .Wat is dit voor een bestuur en wat voor burgemeester die niet ingrijpt.

  3. Heer De Jong is een man “met ballen” die zich niet liet piepelen door lieden met grote eigen (vastgoed) belangen. Van transparant moeten we het niet hebben. Van personen als De Jong (de Noordwijkse Omtzicht) wel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in