Ingang landgoed Calorama (foto: archief)

Noordwijk – Een oude kwestie is door oud-bestuurders Victor Salman en Gerard Duijndam opnieuw aangekaart bij B & W van Noordwijk. Oud-raadslid Ton van Rijnberk zou niet integer hebben gehandeld door voor woningbouw op landgoed Calorama te stemmen terwijl hij zichzelf daarvoor al had aangemeld als koper van een van de te bouwen huizen. De kwestie speelde al eerder en in 2005 deed Deloitte er onderzoek naar. Op basis van hun niet-openbare rapport concludeerde de gemeenteraad dat er niets onoorbaars had plaats gevonden. Het Deloitte-rapport is nu in het bezit van Salman en Duijndam en die hebben een gepensioneerde hoogleraar om zijn mening erover gevraagd. Die concludeert dat Van Rijnberk niet integer zou hebben gehandeld. Van Rijnberk verwijst naar het vorige onderzoek waaruit volgens hem duidelijk blijkt dat de conclusie van de hoogleraar niet klopt.

Lees hieronder de vragen.

4 REACTIES

  1. Beste meneer Sluijs, ga daar maar van uit het is wel een aardig idee om een onderzoek te doen naar de handel en wandel van een aantal mensen uit de gemeenteraad destijds inzake de wijk Boechorst en het niet doorgaan van de woningbouw in Bronsgeest.

  2. Moet hier wel om lachen. Woont die Salman ook niet een villa van de graaf in het varkensboer en was hier niet precies hetzelfde aan de hand?
    Bestuurders in Noordwijk hebben een reputatie hoog te houden met nauwe banden met aannemers en projectontwikkelaars. De term “schijn van belangenverstrengeling” is denk ik in Noordwijk uitgevonden.

  3. Het lijkt de gem Bloemen Daal wel net wat Piet puk schrijft ze hebben allemaal boter op hun hoofd .Die twee hadden bij de Politie moeten gaan .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in