Noordwijk – Het oude politiebureau van Noordwijk aan de Oude Zeeweg kan niet behouden worden. Dat blijkt uit antwoorden van B & W op vragen van het CDA. Het college heeft in 2019 medewerking toegezegd aan een nieuw plan. Daarmee zou een kettingbeding voor behoud van het pand, vastgelegd bij de verkoop door de gemeente, ook niet meer geldig zijn. De erfgoedverordening zou ook niet toepasbaar zijn omdat deze niet aan het wereldwijde geldende Verdrag van Granada voldoet. Dit Verdrag is juist bedoeld om panden te beschermen maar procedures zijn er nog niet op aangepast. Ook andere mogelijkheden om het oude politiebureau te behouden, zijn niet bruikbaar. Een privaatrechtelijke overeenkomst is wel een mogelijkheid, maar, schrijven B & W, daar is in het verleden niet voor gekozen.

12 REACTIES

 1. Het gebouw wat centraal stond bij uitwassen in de goeie ouwe staptijd. Toen agenten in hun vrije tijd zelf ook dronken autoreden. Een pepermuntje die het verschil kon maken tussen lachend thuiskomen of op zijn ergst een gewone bekeuring. Als iemand dronken de sloot in reed en men er nog om kon lachen terwijl men tegenwoordig als halve terrorist wordt afgeschilderd met jarenlange nasleep en instanties.. die goeie tijd zit allemaal in dit gebouw… begrijpelijk dat ze dat willen slopen.

  • En weer verdwijnt er een mooi gebouw waar Noordwijkers herinneringen aan hebben ik weet nog dat dit gebouw een politie bureau was.

   Maak er van mijn part een museum van maar behoud dit gebouw !!!

 2. Het was weliswaar geen politiekantoor, maar het straalde wel iets uit. Er was sfeer en saamhorigheid. Na de verhuizing naar de Duinwetering was en is dat een kantoor, maar meer ook niet. De beste jaren waren op Oude Zeeweg 10. Jammer dat de gemeente zo gemakkelijk de status verandert, immers het is ook de woning van Urlus, de operazanger geweest. Ook de naam Kareol is allang verdwenen. Toch weer een gezichtsbepalend gebouw weg voor wie weet wat…..

  • Helemaal mee eens en wat een kapitaal vernietiging. Het ergste is dat men geen oog heeft voor de schoonheid en uitstraling van het gebouw. Cultuurbarbaren.

 3. Draaien jullie ook nog op videoband of cd tjes.
  Aan alles komt helaas een eind,ik kom niet uit noordwijk en sentiment snap ik.
  Ik kom vanaf mijn 6e jaar al in noordwijk aan zee pakweg 45 jaar.
  En ja ik mis het gezellige van de vuurtorenplein ook omdat ik daar jeugdherinneringen aan heb.
  Met mijn ouders na een lange strand dag.
  Maar mijn zoontje van 9 weet niet beter die maakt weer nieuwe herinnering.
  Nieuw begin!

 4. Het is soms heel moeilijk te begrijpen hoe de gemeentelijke raad denkt . Met regelmaat verdwijnen gebouwen die de meeste mensen kennen , zoals nu het oude politiebureau en straks ook Roodkapje .
  De raad heeft dus erg weinig op met bekende markante panden .
  Maar wel komen er gebouwen terug zoals de komende nieuwbouw van hotels van Oranje en de eventuele nieuwbouw op het gat van Palace .
  Die hebben weinig uitstraling en flair .
  Er komen erg veel m2 vloer oppervlakte terug op de vrijkomende percelen , en dat is wat telt .
  Ik vind het erg jammer dat het geld de boventoon voert . En niet het aanzicht van de gebouwen .

 5. Zonde, grote zonde, een prachtig gebouw! Waarom niet verkopen aan een redelijke prijs! Ik weet zeker dat er genoeg mensen zijn die dit willen kopen! Hoort bij Noordwijk als monument!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in