Oudere protesteert tegen nieuwe parkeertarieven

(Archieffoto Eline van Egmond)

Noordwijk – Een oudere inwoner van Noordwijk heeft zich bij B&W en de gemeenteraad beklaagd over de verhoging van de parkeertarieven voor Noordwijkers.

Hij meldt dat veel ouderen, onder wie zijn vrouw en hij, afhankelijk zijn van de auto: voor doktersbezoek, boodschappen en sociale contacten. Een prijsverhoging van de inwonersvergunning met 100% maakt het volgens hem voor veel senioren onmogelijk hun vergunning te verlengen. De prijsverhoging staat volgens de briefschrijver haaks op het streven van de overheid om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen.

Hij doet dan ook een dringend verzoek om deze “walgelijke verhoging” terug te draaien naar het huidige tarief van € 20.

8 REACTIES

 1. Wat vooral belachelijk is dat wanneer je een eigen oprit hebt (en dus zelden aan de straat geparkeerd staat), je meer betaald voor een bewonersvergunning dan iemand zonder oprit die elke dag op een openbare plek staat.

 2. De verhoging is sowieso bespottelijk, van €20,00 naar €50,00… Bizar gewoon!
  Met al die toeristen in Noordwijk, kun je in het seizoen regelmatig niet eens gebruik maken van je vergunning.
  Maar ja, alles voor de toeristen he…

 3. Als je op basis van 20 euro extra per jaar de vergunning niet meer kan betalen, dan heb je wel ergere problemen.
  Dat er oudere inwoners zijn die daarom de vergunning niet verlengen zal best, maar dat het er veel zijn weiger ik te geloven.
  Het gaat om 40 cent op week basis. De verhoging is absurd, maar gebruik gewoon logische argumenten.

 4. Dat krijg je als je als gem 12000000 afschrijft dan haal je het toch terug bij je inwoners .Zij eten er geen snee brood minderom.

 5. Toen de Raadsleden het van plan waren, om de Parkeervergunning voor de Inwoners van Noordwijk met 150 Procent te verhogen was door de

  Gemeenteraad weinig tegenstand en werd direct ingevoerd.De Kritiek bij Bo was heftig.maar de raadsleden lezen deze kritiek zeker niet, want van

  hun kant kwam geen Antwoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in