Noordwijk – Een week eerder mochten de volleyballers van NOVO eindelijk weer het veld betreden. Tegen VV Utrecht werd in een zware bevochten 5 sets gewonnen. De heren bleken vreemd genoeg wedstrijdritme te missen. Dit tezamen met het wegvallen van spelers kijken de heren uit naar een pittig vervolg van het seizoen. Maar afgelopen weekend pakte dat tegen het veel jeugdiger ZVH goed uit, er werd gewonnen met 4-0.

De heren hadden uit in Zevenhuizen nog hun handen vol aan de jeugdige onbevangenheid van het talentvolle team van ZVH. Enkel misten zij op Sportpark Duinwetering de kracht om druk uit te oefenen. De servicedruk en de aanvalskracht was niet als thuis in Zevenhuizen. Daar tegenover stond NOVO onbevangen in het veld met Tom van der Meer geblesseerd en Jeroen van Eijk wegens ziekte langs de kant. Het team moet wekelijks de strijdkrachten aanvullen uit de gelederen van het tweede team. Deze maal waren dat Siegfried Zoehrer en oudgediende Frank de Vetten. Met de laatste resulteerde dat in een hereniging met Rob van Daalen in het veld. Ze wisten beiden niet meer wanneer het voor het laatst was dat ze samen in het veld stonden, maar de gezamenlijk leeftijd resulteerde in 110 jaar. Waarschijnlijk even evenveel als het jeugdige team van Zevenhuizen tesamen.

De heren van NOVO hebben geen verwachtingen meer voor de ranking van het seizoen en speelden dus onbevangen. Daardoor kon de servicedruk opgevoerd worden en kon Tim Oortwijn met het combinatiespel al zijn aanvallers vinden. De sets werden dan ook snel door NOVO gewonnen. De wedstrijd werd gewonnen met 25-22, 25-16, 25-20 en 25-18. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in