Noordwijk – Vanaf 1 januari moet binnen de bebouwde kom alle hondenpoep opgeruimd worden door de eigenaren van de poepende honden.

Tot nu toe hoefde dit op sommige plekken nog niet, maar het gemeentebestuur gaat dit veranderen. Door de fusie van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout/De Zilk moet hiervoor één beleid opgesteld worden en  dat is nu dus gebeurd.

Binnen de bebouwde kom worden geen plaatsen meer aangewezen, waar de plicht tot het opruimen van hondenuitwerpselen niet geldt.

10 REACTIES

  1. Dan mogen ze wel eens kijken in de Raadhuis straat hoek Bronckhorst straat op die open vlakte daar laat heel Noordwijk zijn hond uit .En dan de groen strook bij Huize Jeroen zelfs als de mensen zitten te eten .en op ruimen ho maar Je kan wel wetten maken maar nu nog handhaven en daar mankeerde het nog aan .

  2. Als je een beetje bent op gevoed ruim je je troep op of vind jij het noormaal als mensen zitten eten in jeroen om daatlr je hond te laten schijten .

  3. Ik vind het prima om het op te ruimen die ik nu ook al behalve als hij het op de hup plaats doet.
    Vind het heel gek dat het straks daar ook opgeruimd moet worden terwijl we wel honden belasting moeten betalen. Of stopt dat ook? Dan snap ik het

  4. Heel goed dat de eigenaren hun hondenpoep moeten opruimen. ( zelf hebben wij drie honden ) Hier in Bogota is het ook verplicht. Mede doordat het park ook voor Picnic , sporten en andere activiteiten wordt gebruikt. Als een eigenaar onverhoopt niet ziet dan zijn hond zijn behoefte doet , zal hij/zij zeker niet agressief reageren als je hem hier opmerkzaam maakt. Wel staat er om de zoveel meter een bak waarin je de behoefte achter kunt laten. Ik hoop dan ook dat wanneer wij terugkomen naar NL de cumulatieve hondenbelasting wordt gebruikt voor het plaatsen van afvalbakken en eventueel voor zakjes. Daarnaast kan er altijd een gemeentemedewerker rondrijden om hier en daar iets op te ruimen en de afvalbakken te legen. Ook voor het strand, het bos en de duinen is dit zeer belangrijk. Als de mensen de behoefte van hun hond niet opruimen is het eerdaags verboden voor honden.

  5. Gelukkig blijft eindelijk mijn rollator schoon als ik ga wandelen. Hoef ik ook niet meer te slalommen om die troep te ontwijken. Maar ook die paardenstront op de openbare weg aanpakken. Dit kan ook nog gevaarlijk zijn voor vooral het langzame verkeer, zeker als het geregend heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in