“Overdekt trainen en repeteren ook in Noordwijkerhout en De Zilk”

De tent die bij het sportpark Duinwetering stond

Noordwijkerhout/De Zilk – NZLokaal en Doen! zijn blij met de overkapping die de gemeente plaatste op het sportpark Duinwetering. Op die manier kunnen sport- en cultuurverenigingen toch doorgaan met de uitoefening van hun hobby.

De partijen missen echter een soortgelijk gebaar naar de verenigingen in Noordwijkerhout en De Zilk. Bovendien raakten verschillende clubs in november 2020 hun onderdak kwijt toen De Schelft afbrandde. Meer dan vijf maanden na de brand hebben deze verenigingen nog geen enkel perspectief op huisvesting voor hun activiteiten. Dat het college zich afvraagt of er wel tijdelijke voorzieningen moeten komen in afwachting van mogelijke nieuwbouw is NZLokaal en Doen! in het verkeerde keelgat geschoten.

Van het college willen de partijen nu weten of er actie is ondernomen om de clubs in Noordwijkerhout en De Zilk aan tijdelijke overdekte ruimte te helpen en zo ja welke. Daarnaast vragen NZLokaal en Doen! specifiek hoe het college de door de Schelftbrand getroffen verenigingen gaat ondersteunen met tijdelijke huisvesting. Ook het CDA pleit voor tijdelijke overkappingen in Noordwijkerhout en De Zilk.

Lees hier alle berichten over de Schelft.

1 REACTIE

  1. Verkeerde vraag. Moet zijn: helpt dit nu echt om samen het virus onder controle te krijgen. Regels van de overheid voor sport en cultuur zijn duidelijk. Maak geen eigen regels. Heb geduld. Code zwart was nog nooit zo dichtbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in