Overeenstemming over Andreasschool

Foto Andreasschool

Voorhout – De gemeente Teylingen en Sophia Scholen zijn het eens geworden over het bedrag waarvoor de Andreasschool in Voorhout kan worden uitgebreid. Wethouder Arno van Kempen maakte dat maandag bekend tijdens de vergadering van de raadscommissie Welzijn.

In het huisvestingsplan voor de scholen heeft de gemeente Teylingen een bedrag van 1,5 miljoen euro gereserveerd voor uitbreiding van de Andreasschool met vier lokalen. De plannen voor de uitbreiding bestaan al enige tijd, en onlangs kwamen ouders van leerlingen van de school er tijdens een vergadering van de raadscommissie Welzijn nog voor pleiten dat de uitbreiding toch echt snel moet plaatsvinden. Later maakte wethouder Van Kempen echter bekend dat het plan van Sophia Scholen voor de uitbreiding van de Andreasschool vele tientallen procenten duurder zou worden dan het bedrag dat de gemeente heeft gereserveerd. Van Kempen heeft daarover in de afgelopen tijd gesprekken gevoerd met het bestuur van Sophia Scholen, en afgelopen vrijdag hebben beide partijen overeenstemming bereikt. Volgens Van Kempen zal het gereserveerde bedrag van 1,5 miljoen euro nog worden verhoogd met een aantal – wat hij noemde – “gerechtvaardigde kosten”, zoals een indexering van de verhoogde bouwkosten en de aanleg van parkeerplaatsen. Hij zegde toe dat hij in november met een raadsvoorstel zal komen waarin de raad om een krediet wordt gevraagd voor de uitbreiding van de school.

CDA-raadslid Manon van Dijk nam het de wethouder wel kwalijk dat hij informatie over uitbreiding van de Andreasschool niet voorafgaand aan de vergadering van de raadscommissie met de commissieleden heeft gedeeld. Ook zou hij de ouders van de leerlingen en de omwonenden van de school niet op de hoogte hebben gesteld. Van Dijk wilde dat Van Kempen dat ook toegaf, maar Van Kempen ging daar verder niet op in. Volgens Van Dijk wil zij, afhankelijk van de informatie in het door de wethouder aangekondigde raadsvoorstel, eventueel hierop terugkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in