Van links naar rechts: Sebastiaan Baltes (Adjunct-directeur Teylingen College KTS), Otto Jelsma (voorzitter College van Bestuur mboRijnland) en Kees Vreugdenhil (voorzitter College van Bestuur Stichting Fioretti Teylingen).

Voorhout – Bij de KTS locatie van het Teylingen College vonden er woensdag twee bijeenkomsten plaats waarbij onderwijs, overheid en ondernemers bij elkaar kwamen. Het Sterk Techniekonderwijs Leiden, Duin- en Bollenstreek (STO LDB) bracht deze partijen samen om het tekort aan technische vakmensen aan te pakken. In deze regio heeft het STO project geleid tot de samenwerking tussen tien vmbo-scholen en twee mbo-scholen.

In de ochtend kwamen de partijen samen met als doel de instroom van leerlingen in het techniekonderwijs te verhogen en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. De middagvergadering stond in het thema van een plastic recycleproject voor basisschoolscholieren. Dit zou hen bewust moeten maken van afvalscheiding en daardoor techniekonderwijs aantrekkelijker maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in