Overlast parkeervergunningsregels

archieffoto Eline van Egmond

Noordwijk – Noordwijkers met een parkeervergunningpas krijgen te maken met extra regeltjes.

Tot nu toe konden mensen met meerdere auto’s hun inwonersvergunning afwisselend voor de beide (of nog meer) auto’s gebruiken. Maar vanaf 1 januari is de eis, dat bij gebruik van de vergunningspas het kenteken van de betreffende auto door de eigenaar moet worden ingevoerd in het account van het Digitaal Parkeerloket.

Veel mensen zijn hier niet blij mee, zo laat raadslid Danielle Brink (PUUR) weten. Eerder werd al bekend dat de prijs van de parkeervergunning omhoog gaat van 20 naar 50 euro. Deze nieuwe administratieve handeling door de inwoners vindt Brink ‘onhandig en gebruiksonvriendelijk’. Ze vraagt het college om deze maatregel niet in te voeren. Het college heeft enkele weken de tijd om te reageren.

6 REACTIES

 1. Onvoorstelbaar dit……. eerst inloggen met je Digid om van kenteken te wisselen voordat je gaat parkeren. Wie weet nog welk kenteken op de pas staat op het moment dat je gaat parkeren. M.i. bewust gedaan om meer inkomsten door naheffing te genereren. Hoe moeilijk kan het zijn om twee kentekens administratief tegelijkertijd op die pas te hebben staan. Een pas waarvan je er maar één hebt en/of kunt krijgen. Dus maar in één auto tegelijk te gebruiken. Dit werkte voorheen toch ook? Belachelijk bedrijf dat P1, als bestuur van de gemeente Noordwijk zou ik plaatsvervangende schaamte krijgen voor deze amateuristische knulligheid.

 2. Ze schamen zich nergens voor het lijkt wel of ze expres de Noordwijkers willen pesten .Wat den k je van de de ouderen .we hebben al met zijn alle de straten betaald via de belasting en nu willen ze nog meer geld hebben het zou zo moeten zijn dat alle Noordwijkers een parkeer pas krijgen en gratis.

 3. Zal vast te maken hebben om
  misbruik te voorkomen. Verder zijn er miljoenen aan extra Coronageld beschikbaar, maar is kennelijk niet bestemd voor de eigen inwoners?!

 4. Ik heb ook de nieuwe parkeervergunning aangevraagd.
  Het lukte mij in eerste instantie niet om twee kentekens in te voeren.
  Ik heb een mail gestuurd, maar deze werd niet beantwoord.
  Later is het per toeval gelukt een tweede kenteken in te voeren, maar ik kreeg een vergunning voor één kenteken.Niet zeker of het echt gelukt is.
  Wat is dit voor organisatie ??
  Het lijkt er op dat er alles aan wordt gedaan om Noordwijkers het parkeren in eigen dorp duur en onmogelijk te maken.
  Wie is er politiek verantwoordelijk voor de keuze van dit bedrijf ?

 5. Wie heeft deze procedure goedgekeurd?
  Waarom kan de oude procedure met twee kentekens op een kaart niet worden gehandhaafd?
  Na een belachelijke prijsverhoging wordt het nu nog eens extra moeilijk gemaakt.
  Overigens reageert P1 niet als je een vraag hebt.Waarschijnlijk weten zij het ook niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in