Overlast voor bewoners Losplaatsweg duurt voort

Noordwijk – Het ziet er naar uit, dat de bewoners van het woonwijkje aan de Losplaatsweg in Noordwijk nog jaren last houden van het bedrijfspand tegenover hen. Dat bleek tijdens een raadsvergadering donderdagavond.

Enkele jaren geleden zetten de gemeente Noordwijk, projectontwikkelaar Van der Wiel Bouw en bedrijfspandeigenaar van Haarlem handtekeningen onder afspraken voor de bouw van zeven grondgebonden woningen. Ook werd het mogelijk gemaakt om 24 sociale woningen en een parkeergarage te realiseren op de plek van het bedrijfsverzamelgebouw. Raadslid Louis Koppel (GroenLinks) liet echter weten dat hij gehoord had dat Van Haarlem geen woningen wil bouwen en dat hij  daar ook zo over dacht, toen hij de documenten tekende.

Wethouder Theo Alkemade probeert nu met zowel Van der Wiel als Van Haarlem te praten, om te kijken of het alsnog mogelijk wordt om woningen te krijgen in plaats van het huidige bedrijfspand. Maar garanties kon Alkemade niet geven. ,,De vergunninghouder voor de 24 sociale woningen met parkeergarage kan niet worden gedwongen om van de vergunning gebruik te maken.’’

8 REACTIES

 1. Is de heer Koppel wel juist geïnformeerd, of liggen de zaken toch iets anders, en is dit weer één van de bekende ongenuanceerde opmerkingen van zijn kant, is er door hem contact opgenomen met beide partijen?

 2. ik.heb gehoord dat het iets anders ligt.1 partij van de twee wil de villas laten bouwen en de andere zou dan de sociale woningen moeten gaan bouwen. een iets verschil in prijs en dus ook opbrengst.raden dan maar wie met de hoogste opbrengst zou gaan strijken.een beetje onfris spelletje van mensen die eerst vrienden waren.

 3. Was het pand er eerder als de Huizen? Dus Koop een huis naast een bedrijfs pand en dan Gaan klagen over over last ,Koop daar dan geen huis lijkt mij wat kan een fotolab en wat kantoren over last bezorgen?parkeer ruimte?

 4. Beste Robbert, als je het koopt met het verhaal dat het een hofje wordt en het pand zal verdwijnen, is een ” je wist het kaart” niet relevant. Tevens is de bedrijfsvoering waarschijnlijk anders dan toen u op het fotolab werkte. Dagelijks vrachtwagencombinaties en koeriers op hoge snelheid in combinatie met 17 parkeerplaatsen voor ongeveer 10 bedrijven. Dat zorgt voor gedoe in een woonwijk. Want dat is de omgeving van de Losplaatsweg geworden de afgelopen 3 jaar.

 5. Zijn er fouten gemaakt en door wie? Zijn beloftes niet nagekomen en door wie? Is hier sprake van misleiding en door wie?Deze vragen kwamen tijdens de commissievergadering aan de orde, echter objectieve antwoorden bleven uit. Wel maakten veel raadsleden ongefundeerde verwijten aan het vorige college, maar moeten zij wellicht de hand in eigen boezem steken?
  Als je de opname van de raadsvergadering van 17 december 2015 afluisterd (zie bijlage) zijn er wat mij betreft een aantal duidelijke conclusies gebaseerd op deze opnames:- De gemeenteraad zelf heeft unaniem voor gestemd daar waar overduidelijk bekend was dat alleen voor fase 1 een bouwvergunning werd aangevraagd en de grond voor fase 2, van de heer van Haarlem, niet in bezit was van de ontwikkelaar Van der Wiel bouw.- De toenmalig verantwoordelijke wethouder Bakker heeft tijdens de vergadering tot driemaal toe aan de raadsleden aangegeven dat er geen garanties waren voor de bouw van fase 2.- Het is de bevoegdheid van de gemeenteraad en niet van het college of wethouder, om voor of tegen deze ‘Verklaring van geen bedenking’ te stemmen.
  Naast het afluisteren van de gehele opname en lezen van de stukken (die ik als burger mag inzien) trek ik de conclusie dat de toenmalige gemeenteraad van Noordwijk zelf niet scherp genoeg is geweest en heeft geaccepteerd dat er geen garanties konden worden afgegeven. De bewoners van project Losplaatsweg 14 op moment van aankoop van hun nieuwe woning geen garanties hadden dat deel 2 ook daadwerkelijk gebouwd zou gaan worden. Zij zijn afgegaan op de verkoopbrochure van Van de Wiel bouw. Echter deze had de grond niet in eigendom en kon deze belofte om die reden ook niet maken of waarmaken op dat moment. Cruciaal is de afspraak tussen de heer Van Haarlem en Van der Wiel bouw. De huidig verantwoordelijk wethouder, de heer Alkemade (destijds ook een van de voor stemmende raadsleden) gaat dit tot op de bodem uitzoeken heeft hij beloofd.

 6. Beste Thomas, luister dan ook de raadsvergadering terug van 07-07-2016. Ja er zijn twijfels, maar volgens de wethouder waren er na gesprekken met de betrokkenen (vd Wiel/eigenaar pand) geen redenen te denken dat het niet door zou gaan. “Er zijn duidelijke afspraken gemaakt”. Er zijn veel documenten opgesteld, verklaringen afgegeven door de pandeigenaar, onderzoeksrapporten en de omgevingsvergunning. In alle documenten staat duidelijk dat er een fase 2 gerealiseerd gaat en moet worden om aan alle eisen die de gemeente aan het project gesteld heeft te voldoen. Nu was in de laatste vergadering(afgelopen donderdag) een nieuw gegeven, dat men op voorhand wist van het niet realiseren. Dat dit een win win situatie was voor de pandeigenaar(waardevermeerdering grond) en de projectontwikkelaar (bouwen, cashen, klaar). Dan zijn zowel de gemeente als de bewoners enigszins verkeerd voorgelicht zoals dat in politieke termen heet. En als alle mogelijk overlast in opdracht van de gemeente onderzocht is, maar men het pand van van Haarlem weglaat, omdat dit toch zou verdwijnen, ontstaan er onveilige situaties.

 7. Wat een vreemde titel voor dit onderwerp….”Nieuwe bewoners op voormalig bedrijventerrein versus oude ondernemer die al 36 jaar op eigen lokatie zit”
  dekt meer de lading…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in