Noordwijk – De politie hield oudejaarsdag rond 21.45 uur op de N206 twee mannen aan die verdacht worden van een carjacking op de Buurweg in Noordwijk kort daarvoor.

Bij de politie kwam rond 21.15 uur de melding binnen dat op de Buurweg een persoon onder bedreiging van een vuurwapen zijn auto af moest geven aan twee mannen. De daders gingen er vervolgens in de auto vandoor. Direct werd een groot onderzoek gestart waarbij in de gehele omgeving werd uitgekeken naar de twee daders. De politie wist het tweetal op de N206 ter hoogte van Katwijk klem te rijden en aan te houden. Het gaat om een 22-jarige man uit Leidschendam en een 23-jarige man uit Den Haag. In het voertuig werd een vuurwapen aangetroffen.

 

De politie onderzoekt of de twee ook betrokken zijn bij een poging tot woningoverval in de Witte de Withstraat in Noordwijk eerder die avond. Twee mannen belden om 19.20 uur aan bij de woning. Toen de bewoner open deed, trok één van de mannen een vuurwapen. Met hulp van een andere bewoner wisten ze de deur weer dicht te krijgen waarop de daders in onbekende richting op de vlucht sloegen. Een arrestatie even daarna op het parkeerterrein van de Hotels van Oranje bleek niets met deze zaak te maken te hebben.

 

De politie komt graag in contact met mensen die getuigen zijn geweest van de poging woningoverval in de Witte de Withstraat of daar wellicht iets verdachts in de buurt hebben gezien wat mogelijk daarmee te maken heeft. Ook getuigen van de carjacking op de Buurweg kunnen zich bij de politie melden. Heeft u meer informatie over deze zaken? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in