Foto PB

Noordwijk – Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 10 november zijn flink wat voorstellen afgeschoten door de politici.

Een pleidooi van raadslid Berg (LSN) om duidelijk te maken, dat de gemeente door de moeilijke financiële situatie 9 miljoen euro moet interen op haar vermogen, haalde het niet. Er komt geen verhoging van het cultuurbudget; dit voorstel van raadslid Brink-Musters (PUUR) werd ingetrokken.

Het voorstel van Bruisend Noordwijk om 329.000 euro te storten in een potje voor sociale woningbouw redde het evenmin. Net als een VVD-plan om een korting van 15 euro op de afvalstoffenheffing te geven aan de inwoners. Een CDA-initiatief om bij de andere gemeenten die deel uitmaken van afvalinzamelbedrijf Meerlanden een groter aandelenpakket te eisen, werd door raadslid De Mooij aangehouden. Datzelfde lot trof een D66-voorstel om een plan van aanpak op te zetten om het openbaar gebied te verbeteren. De realisatie van een cultuurraad wordt ook nog even in de ijskast gestopt.

Een flexibelere parkeernorm voor winkels en kantoren, zodat deze gemakkelijker omgevormd kunnen worden naar woningen; dat VVD-idee zag een raadsmeerderheid ook niet zitten. De hondenbelasting gaat niet omlaag en wordt al helemaal niet afgeschaft. De gemeente gaat bovenop de 250.000 euro steun aan ondernemers niet nog eens extra geld vrijmaken voor de Noordwijkse klein- en grootgrutters.

Een GroenLinks-plan om alle nieuwbouwwijken voortaan minimaal energieneutraal te bouwen, bleek ook niet haalbaar. Net als een PvdA-plan om de OZB voor niet-woningen te verhogen om de kosten van ondernemersondersteunende organisaties als Noordwijk Marketing, Space Campus, Economic Board en de stichting Greenport te dekken. Tot slot keerde een raadsmeerderheid zich tegen een Bruisend Noordwijk voorstel om de handhaving tegen paardenweitjes op te schorten.

1 REACTIE

  1. Jo wat blijft er over .Dit gaat een hoop partijen stemmen kosten jullie zijn er niet voor de Noordwijkers maar voor de buiten wereld .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in