Noordwijk – De gemeentebelastingen stijgen gemiddeld met 1,7 procent in 2022. Dat geldt voor de rioolheffing, marktgelden, precario op uitstallingen en standplaatsen, toeristenbelasting en lijkbezorgingsrechten.

De Onroerende Zaak Belasting stijgt met 23,6 procent. Dit is om de wegvallende inkomsten van Nutsbedrijven te compenseren. De afvalstoffenheffing stijgt met 7,5 procent en grofvuil laten ophalen, gaat bewoners per keer 30 euro kosten voor maximaal 2 kubieke meter afval. De parkeerbelasting stijgt niet in 2022.

10 REACTIES

 1. Geweldig goed nieuws tijdens deze pandomie periode. De politiek doet ook echt alles om ons nog een beetje positiviteit te bezorgen!! Hardstikke goed bezig, en maar strooien met miljoenen of het niet op kan. Kan niet wachten op nieuwe landelijke maar vooral ook plaatselijke verkiezingen. Fijne feestdagen !!

 2. Zo kan ik ook een begroting rond krijgen. Lang leve de fusie! Alles is alleen maar duurder geworden.
  In 2020 ging bij ons de OZB al met 66.000 euro omhoog. Ik houd mijn hart vast voor de komende aanslag

 3. “Parkeerbelasting stijgt niet” een verhoging naar EUR 50,00 voor 2022 vind ik schandalig hoog voor de inwoners van Noordwijk

 4. Krijg je als iedereen z’n afval maar naast de containers neer dondert en niet aan afval scheiding doet. Zowel arbeidsmigranten als lakse Noordwijkers / Noordwijkerhouters. Plus een Gemeente die dat gewoon laat gebeuren.

  • Precies. Dat is het probleem. Dankzij asocialen, die in deze gemeente geen strobreed in de weg wordt gelegd, kan iedereen nu meer gaan betalen.

   Veel mensen hebben al aangegeven dat er gehandhaafd moet worden, maar de gemeente doet waar ze zelf zin in hebben.

   Er moet eens goed orde op zaken worden gesteld bij de gemeente en er moeten er een paar uit.

 5. Hoe maak ik mijn begroting rond. 23,6% OZB en 7,5% afvalstoffenheffing. Mijn salaris ging 1,9% omhoog. Hoe lang denk je dat ik dit ga volhouden. . . .Schaam je Noordwijk 😠

 6. Van zuinig aan doen, daar heeft deze gemeente nog nooit van gehoord. Ze moeten tenslotte uitstralen dat het een kuuroord is en de inwoners mogen daar voor betalen.

 7. Onvoorstelbaar hoe de gewone burger van Noordwijk financieel wordt aangepakt. Er gaan tonnen aan geld naar implementeren kuuroord Noordwijk. Voor wie, het zijn de bedrijven hotels e.d. die er aan verdienen de Noordwijkse burger mag het betalen. Er wordt met geld gesmeten zie affaire Bronsgeest voor ongeveer 10 miljoen is er weggegooid en ja wie gaat dat betalen de Noordwijkse burger. Bedrijven in nood ? wie gaat dat betalen ja hoor de Noordwijkse burger. Hotel eigenaren offeren in eigen belang hotelruimte op vanwege het grote kapitaal wat zij kunnen verdienen met appartementen e.d. over de rug van de Noordwijkse burger. Kortom de Noordwijkse burger als melkkoe. Nou ik spreek de wens uit dat in maart aanstaande de burgers van Noordwijk goed kijken wie er voor hun opkomt. Het wordt hoog tijd voor een verandering en dat er en einde komt aan het verkeerd besteden en handelen met gemeenschapsgelden

 8. Laat de eerste eerlijke politieke partij opstaan ik denk dat er niet 1 is? Graag een stemadvies. Is er nou geen instantie die dit ons uit kan leggen vraag ik mij af. Ik ben in deze politieke doolhof totaal de weg kwijt geraakt. Kan b.v. Hans van den Berg, van de politieke stamtafel, ons helpen deze koop te ontwarren?? Ik ben bereid hem daar van harte bij te helpen en wie volgt. Ik was tegen de fusie, wij zien allemaal het gevolg, maar de partij die hiertegen was zit wel in de COALITE. Waarvan akte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in