OZB stijgt met 34,6%

Noordwijk – De gemeente Noordwijk gooit de OZB in 2022 met 34,6% omhoog, maar gemiddeld zouden de lasten voor de inwoners niet stijgen. Dat maakte wethouder Roberto ter Hark woensdagavond bekend.

In 2022 vervalt de precariobelasting (op kabels en leidingen), die de organisaties Alliander en Dunea moeten betalen. Volgens het gemeentebestuur levert dat alle inwoners een financieel voordeeltje op. Maar de ruim vier miljoen euro per jaar aan gemiste inkomsten moeten voor de gemeente wel gedekt worden. En dus is het voorstel om de OZB met 34,6% te verhogen.

Ter Hark liet weten, dat de extra lasten per huishouden zullen verschillen, door deze verhoging. Maar hij gaf toe, dat de huiseigenaren het zullen merken. ,,Eigenlijk gaan de huurders er op vooruit. Bij particuliere woningen is er alleen maar een OZB eigenaren en geen huurder.’’ De wethouder wil het komende jaar wel kijken, of de OZB met minder dan 34,6% hoeft te stijgen.

11 REACTIES

 1. Dit jaar al 66000! Euro gestegen. Mag toch hopen dat het volgend jaar niet nog meer omhoog gaat.
  Bezwaar werd ongegrond verklaard. Het is een normale verhoging. Het is maar wat je normaal noemt. Tja de fusie moet betaald worden hé.

 2. Dit jaar al 66000 euro! Hogere waarde. Bezwaar ongegrond verklaard. Is een normale verhoging. Mag toch hopen dat het volgende jaar niet nog meer omhoog gaat.
  Tja de fusie moet ergens van betaald worden hé.

 3. Zogenaamd een belofte maken.. eerst zelf zoveel verhogen en dan de held uithangen door de boel misschien lager te houden. Lekker makkelijk beleid. Het getuigt van onbehoorlijk bestuur om kosten voor kabels en leidingen d.m.v. een buitenproportionele belastingverhoging op een bepaalde groep af te rekenen. Hier hebben burgers niets mee te maken waarom moet een voordeeltje teniet gedaan worden? Een hele verkeerde manier van besturen.

 4. Wat kan dat mannetje liegen ja als je zoveel geld uitgeeft als gemeente aan aan dingen waar niemand wat aan heeft dan moet je wat kan er niet een aangenomen worden die goed kan rekenen.Het is al meer gezegd 12 miljoen Boekhorst 2 miljoen pijp boulevard of meer een parkeer terrein kopen 5 miljoen Palace plein geschat 12 miljoen en dan wat de burgers niet komen te weten .o ja en wat die 7 sterren al gekost heeft lekker uit geven van andermans geld of deken ze op dat gemeente huis dat we allemaal in de zuid wonen.

 5. Man man man , wat een vooruitziende blik
  Stop nog meer ambtenaren in dat gemeente krijg je wellicht nog betere oplossingen om de tekorten aan te vullen.

 6. Hallo burgers van Noordwijk/ hout ,
  Die kabels en leidingen kosten buiten gebied zou toch betaald worden door de ondernemers ?
  Nu in COVID tijd hebben de meesten geen Buffer meer , niet gespaard .
  En Mag u het op brengen , Jan met de pet en huis eigenaren.
  Ze mogen eerst wel eens verklaren hoe ze Echt aan de berekening 34,6% komen ?
  Blijf gezond .😷

 7. Nu begrijpen we ook waarom de starters lening op voorhand van de landelijke coalitie partijen VVD en CDA is verhoogd, kunnen nog meer mensen een huis kopen en zorg dragen voor de verloren inkomsten uit de verlopen precario inkomsten op kabels e.d. Middels de absurde verhoging van de OZB (die compensatie is een schijntje).
  En mensen pas op ook zal er een verhoging gaan komen door de monopolie positie van Meerlanden m.b.t. Het huisvuil verwerken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in