Foto PB

Noordwijk – Tijdens het bespreken van de perspectiefnota behandelden de raadsleden maar liefst tien moties (voorstellen). Enkele werden door een meerderheid aangenomen; de rest werd verworpen.

Aangenomen werden PvdA-voorstellen om het extra geld voor de jeugdzorg ook echt voor de jeugdzorg te gebruiken, maar ook, dat de gemeente tijdens drukke toeristendagen inzet op ‘transferia’, in plaats van te investeren in extra parkeervoorzieningen. Een voorstel om de verdwenen belasting op kabels en leidingen te compenseren door een OZB verhoging op zowel woningen als niet-woningen (zoals bedrijfspanden) werd bijna unaniem aangenomen.

Een pleidooi van NZLokaal, VVD en PUUR om alle mogelijkheden te onderzoeken voor de benodigde financiële dekking voor de variant multifunctionele hal met basaal zwembad, redde het ook. Net als een motie van de VVD om nog eens goed te kijken, of Noordwijk de komende jaren inderdaad alle (controles op) bouwtaken door de Omgevingsdienst West-Holland laat uitvoeren.

13 REACTIES

 1. Die ozb verhoging was gewoon een hamerstuk.Tien voorstellen in een avond er door heen gejast er wordt nog genees gedebatteerd over verhogingen .Ze doen maar ik hoor nooit over bezuinigingen bij deze gemeente .En maar stelen van de bewoners .

 2. De woning eigenaar en de bedrijfspanden worden weer gepakt door de gemeente, waarom ook niet de huurders van woningen ? Volgend jaar toch maar op de een andere partij stemmen.

 3. Volgens mij heeft dit bestuur inclusief raadsleden, allemaal een geldboom of misschien wel 10 van die bomen in hun tuin of op het balcon staan en als ze geld nodig hebben 3x schudden en je hebt weer poen zat. Nou dames en heren politici de gewone inwoners hebben zo’n boom niet. Onbegrijpelijk dat een voorstel van OZB verhoging van 34 % zonder discussie wordt aangenomen. 3 x BAH !!!!!!

 4. Moeten ze in verkiezingstijd zeggen dat ze voor de verhoging hebben gestemd. dan gaat er niemand meer stemmen!

 5. Het is een trend; zowel lokaal als landelijk; alles doorzetten naar de inwoners. Zij genereren wel de benodigde financien. Triest. Woningen zijn al zo’n 15% gestegen en dan nog een tariefsverhoging (34% lees ik hier) betekent een verhoging van 50%? Over 25 jaar is de oorspronkelijke noordwijker uitgestorven in Noordwijk. Wordt onbetaalbaar.

 6. Het is toch wel makkelijk als je tekort komt verhogen we De OZB. Maar komt het nooit bij jullie op om eens een betje minder uit te geven als je het afgelopen jaar kijkt wat er is uitgeven waar Noordwijkers niks aan hebben parkeerterreinen van miljoenen een boulevard wat elk jaar miljoen kost .Een muze waar elk jaar geld bij moet een museum wat een miljoen gaat kosten en dan de afschrijvingen van grond wat in de miljoenen loopt subsidie voor de Estec wat ons al een ver mogen aan belasting kost via Den Haag .En dan nog de externe bureau s wat handen met geld kost .Zijn er dan geen ambtenaren die daar geen verstand van hebben .Als wij de gewonen man zo leven als jullie daar op dat gemeente huis zijn we binnen de kortste keren aan de bedel staf .Maar als jullie zo doorgaan met uitgeven .Dan komt dat van zelf wel of denken jullie dat wij er elk jaar ook geld bij krijgen dus niet .

 7. Tegenwoordiger bestuurders vergeten voor wie zij daar zitten en met welk geld zij dat doen. Ze zijn kompleet los van diegene die ze zouden moeten vertegenwoordigen. Dit geld zowel landelijk als lokaal. Verantwoording afleggen aan de inwoners is er niet bij. Alles wordt verdoezeld en verborgen gehouden.

 8. Jaren geleden was al bekend dat de “belasting” op kabels en leidingen zou vervallen.
  Nu wordt min of meer gesuggereerd dat deze grote verhoging van de OZB opeens nodig is
  De gemeente(raad) wist dit natuurlijk ook c.q. had dit moeten/kunnen en had net als andere gemeenten deden daar op in moeten spelen. Hier had bij de meerjarenramingen-/begroting rekening mee moeten worden gehouden.
  Niet staande kan worden gehouden dat door deze maatregel de OZB opeens met 33/34% verhoogd moet worden. Te gek voor woorden. Er hadden vanaf het bekend worden van deze maatregel bezuinigen/ombuigingen in de begroting moeten worden aangebracht.
  Maar …. zonder discussie zo,n ingrijpende maatregel is wel erg gemakkelijk.

 9. Beste inwoners er gloort toch nog een sprankje hoop om het College en Raad van dit waanzinnige idee af te helpen. Heel simpel; Volgend jaar allemaal BEZWAAR indienen tegen de OZB aanslag. Dat vinden ze op het gemeente huis niet leuk!! Want ze hebben de mensen er niet voor om dat af te wikkelen en het kost bakken met geld. Dit noemen we dan BURGELIJKE ONGEHOORZAAMHEI. Ik zie dit als enige remedie om de POLITIEK wakker te schudden.

 10. Bezwaar maken klinkt goed. Helaas kost het afhandelen hiervan veel geld. En dit gaan wij als inwoners toch ook weer betalen. Het beste is gewoon massaal kiezen voor een partij die voor kosten verlaging gaat.

 11. Ook mee eens wat Johannes zegt. Alleen zo’n partij bestaat allang niet meer in Nooprdwijk. Ze zijn allemaal voor zichzelf bezig. Kijk maar eens naar al die besluiten die de laatste tijd zijn genomen.

 12. Helaas ook nog steeds geen antwoordt van uit de politiek vernomen over deze keuze. Gelukkig komen de Gemeenteraads verkiezingen dichterbij. Alleen hebben wij plaatselijk als Landelijk een heel (GEVAARLIJK) GROOT PROBLEEM en dat is dat er practisc geen eerlijke en betrouwbare POLITICI meer bestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in