Foto PB

Noordwijk – De woningbezitters draaien op voor het wegvallen van de belastingen op kabels en leidingen.

Vanaf volgend jaar krijgt Noordwijk geen inkomsten meer uit die zogeheten ‘precariobelasting’ en dat scheelt 2,3 miljoen euro op de begroting. Om die wegvallende inkomsten te compenseren, stijgt de OZB in 2022 met 34,7%. CDA-raadslid Van Haaster wees er op, dat met name de mensen met de grotere en duurdere woningen opdraaien voor die belasting.

Wethouder Roberto ter Hark gaf toe, dat hierdoor ,,een aantal huishoudens er extra op vooruit en een aantal huishoudens er extra op achteruit kan gaan’’. Maar hij laat het over aan de gemeenteraad of er andere manieren zijn om die 2,3 miljoen euro aan inkomsten op een andere manier binnen te halen. Op initiatief van Dick Gutlich (D66) zegde de wethouder toe om een scenario op te stellen hoe de lasten voor precario verdeeld kunnen worden over de OZB-belasting voor woningen en niet-woningen.

5 REACTIES

  1. Nou mnr ter Hark dan ga je het maar halen die er op voor uit gaan .Want de gewone burgers zijn de sluit post van deze gemeente .En op een andere manier kom je toch weer bij ons terecht.Een betje zuiniger mag ook wel als ik zo tekeer ga met geld net als de gemeente was ik al tig keren failliet geweest .

  2. Door het verhogen van de belastingen is geen enkel land ooit welvarender geworden. Het verhogen van belastingen is verre van creatief en een te makkelijk redmiddel welke niet getuigen van briljant bestuur. Het verhogen van belastingen kan elke kleuter nog bedenken.

  3. Dit college denkt maar dat iedereen een geldboom in de tuin heeft staan zeker. Effe schudden en het regent geld. Nou zo zit het dus niet. Stoppen met dit onrechtvaardige voorstel. Jullie doen nu net of het de schuld is van mensen met een koopwoning en dat daie ook allemaal bulken van de poen. Nou zo is het niet. Maar daar herinneren wij de politiek wel aan voor de komend raads verkiezingen. Net als al die andere blunders van dit college. Reken er maar op!!

  4. De schulden die zijn gemaakt op plan Bronsgeest en Offem door onbekwaam handelen van de Gemeente moet toch ergens vandaan komen. Zo ook het belachelijk voortbestaan van wachtgelden wethouders.
    Maar ja de burger gaat het weer betalen en het is altijd de grootste groep die het op moeten brengen.

    Ik verwacht dat de afrekening gaat komen met de komende verkiezingen volgend jaar.

  5. Donderdag 18 juni was in het Leidsch Dagblad te lezen dat inwoners van Leiderdorp er door het opheffen van precario heffing door o.a. energie bedrijven, geld dat zij nu niet meer van burgers en bedrijven door berekenen. Burgers scheelt dat 7 euro en bedrijven 15 euro. Wat doet de gemeente Noordwijk juist die willen de OZB met 34.7% verhogen!! Noordwijkers let op uw zaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in