Paardenopstallen Achterweg-Zuid mogen blijven

Lisse – De gemeenteraad van Lisse heeft geen bedenkingen tegen de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor het houden van maximaal 6 paarden en 1 pony en de bijbehorende paardenbak, stal en vier paddocks, aan de Achterweg-Zuid 59. Hiermee worden deze activiteiten, die jarenlang in strijd waren met het bestemmingsplan, nu gelegaliseerd door de gemeente. Dit tot groot ongenoegen van de buren.


Tijdens de raadscommissie van donderdag probeerden de buren Van Noort, dit keer door een advocaat in te laten spreken, het verlenen van de omgevingsvergunning tegen te houden. Voor de familie Van Noort is er de angst dat de paarden op hol slaan door de machines die zij gebruiken. Daarnaast zien zij dat de percelen ook gebruikt zouden kunnen worden voor bollenteelt.

Martijn Tibboel van de VVD-fractie was van mening dat de angst over het op hol slaan van de paarden niet gegrond is en ziet ook bollenteelt op die plek niet gebeuren. Volgens Tibboel kunnen de buren beter de strijdbijl begraven. CDA-raadslid Gerrit Meiland was er ook niet van overtuigd dat de familie Van Noort ‘echt wezenlijk wordt beperkt in hun bedrijfsvoering’. Nieuw Lisse-raadslid Rob Veldhoven gaf aan dat de gemeente de voors en tegens goed heeft afgewogen. Ook Jacqueline van Dooren van D66 had geen bedenkingen in te brengen, omdat er volgens de gemeente geen sprake zal zijn van precedentwerking of verdere uitbreiding van de paardenactiviteiten.

1 REACTIE

  1. Wat voor vriendjes hebben die paarden lui allemaal wel niet in de gemeente Lisse vraag ik mij af. Je bent illegaal bezig en dan wordt het gelegaliseerd. Wat heeft dit bepaalde lieden opgeleverd. Als ik iets illegaal doet kan ik het afbreken of verwijderen. Ik geef die buren die daar werken met hun machines groot gelijk dat ze protesteerden helaas zonder effect! En welke partijen praatten hier weer alles recht wat krom is? De VVD, D66 en het CDA. Nieuw beleid he. Burgers wordt toch eens wakker!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in