Bollenstreek – De stichting Waarom Weg heeft donderdag haar petitie met 4130 handtekeningen ingeleverd bij B & W en de gemeenteraad van de Bollenstreek-gemeenten. De stichting protesteert tegen het handhaven van oneigenlijk gebruik van bollengrond. Deze grond is nu in gebruik als paardenweitje, moestuin of boomgaard en de gemeente is nu aan het handhaven. De stichting heeft eerder een oplossing voorgesteld in de vorm van een generaal pardon. Iedereen voor 1 januari 2021 zou dan de huidige situatie mogen behouden. Oneigenlijke invulling na 1 januari kan dan wel gehandhaafd worden. De petitie werd digitaal aangeboden vanwege de corona-richtlijnen.

10 REACTIES

 1. Betalen ze dan ook de meerkosten voor gebruik van het land anders dan de bestemming waar ze het voor hadden gekocht met terugwerkende kracht? Allemaal wel een beetje zielig gedoe. Je weet dat het niet mag en hebt er dan tig jaar voordeel van en nu moeilijk doen dat gemeente gaat handhaven.

  • Beste piet , vele paardenstukjes zijn al meer dan 40 jaar in gebruik. En zijn aangekocht voor veel geld , meer dan de meter prijs van bollengrond …dus ik weet niet waar het voordeel in moet zitten..
   De gemeente had vele jaren terug het bestemmingsplan aan moeten passen , want vele stukjes zijn niet geschikt als bollengrond , op sommige stukjes hebben er zelfs nooit bollen opgestaan !!!!!!!

   • Niet slim geweest dan om bollengrond te kopen voor meer dan de meterprijs. Als je grond koopt kijk je toch ook wat er volgens bestemmingsplan op gedaan mag worden? Doe je toch ook als je een huis koopt. Ik snap er echt niks van. Je koopt bollengrond, gaat er iets anders op doen dan mag en verwacht nu dat dat de gemeente dit maar allemaal goed moet vinden.

    Als ik mijn belasting niet betaal komt de belastingdienst dat echt nog wel even ophalen en gaat zeker niet na een paar jaar zeggen; ‘we zien dat u al een paar jaar uw belasting niet heeft betaald; U hoeft voortaan geen belasting meer te betalen omdat u dat al jaren niet doet en we dat nu pas zien(maar eigenlijk wel moest)…..’.

 2. Jammer Piet, dat je niet helemaal door hebt waar het om gaat. Er zijn de laatste jaren stukjes grond aangewezen als bollengrond wat veelal nooit bollengrond is geweest. Deze mensen mogen hun eigen grond nu terug kopen voor 40€ per m2. Veel mensen zijn niet eens geïnformeerd dat hun grond bollengrond is geworden. Het zijn stukjes grond die waardeloos zijn voor de bollenteelt, want anders werden er wel bollen op geteeld. Dus het is een vorm van
  “landje pik” , dit geld wordt door GOM gebruikt om dikke villa’s voor te bouwen, notabene op bollengrond. Hier kan de Gemeente ook sociale huurwoningen voor bouwen. De stukjes grond zijn vaak ook veel te klein, versnipperde stukjes welke vaak om een huis of bedrijf liggen en voor een hobby worden gebruikt omdat het nergens anders geschikt voor is. Dus Gemeente laat deze mensen genieten van hun hobby en stop met deze oneerlijke manier van land toevoegen aan het bollengrond arsenaal.

  • Als de bestemming wijzigt van je grond wordt je hierover toch geïnformeerd door de gemeente en heb je de mogelijkheid om hier bezwaar tegen aan te tekenen?
   Je geeft aan dat de gemeente de bestemming heeft veranderd zonder dat de eigenaren zij geïnformeerd of betrokken hierin.
   Dat lijkt me onwaarschijnlijk, maar als dit is gebeurt zou je hier zeker een rechtszaak over aan kunnen spannen.
   Verder blijf ik er toch bij. Oneigenlijk gebruik moet je niet gedogen of via een pardon regelen. gelijke monniken gelijke kappen.

 3. Nee Piet..je wordt niet (altijd) op de hoogte gebracht van een bestemmingswijziging. En 40 jaar geleden was een hele andere tijd. Toen zaten er ook garages en autospuiterijen tussen woonhuizen,.niemand deed moeilijk. Je had geen omgevingsdienst die elk stukje perceel tot in het treurige gaat monitoren wat er nou mag of niet.
  Toen was een stukje land gewoon land, zet er een paard neer joh, is leuk! Toen was geluk nog behoorlijk gewoon vergeleken met Boa’s die hekken om een mini- kinderijsbaantje moeten plaatsen..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in