Bollenstreek – De stichting Waarom Weg probeert de handhaving van paardenweitjes te voorkomen door haar pijlen te richten op de bloembollensector. Het geld wat door gemeenten wordt uitgetrokken om deze sector te helpen, komt te laat en is weggegooid geld, vinden de paardenliefhebbers. De bloembollensector ligt volgens de stichting aan een financieel infuus. Bovendien kampt de sector volgens Waarom Weg met een slecht imago vanwege veelvuldig gebruik van landbouwgif. De kweek wordt ook verhuisd naar goedkopere gebieden en zelfs naar het buitenland, aldus de stichting. De gemeenten hebben afgesproken dat er altijd een minimum van 2625 hectares bollengrond in de Bollenstreek moet blijven. Volgens de stichting Waarom Weg is er helemaal geen behoefte aan deze oppervlakte, er zou zelfs te veel bollengrond zijn. Toch blijven de bestuurders van de 5 Duin- en Bollenstreekgemeenten in het oude bloembollensprookje geloven en zetten alles op alles om de Bollenstreek -slechts 3 weken per
jaar- mooi te laten zijn voor toeristen, aldus Waarom Weg. De stichting komt op voor eigenaren van paardenweitjes, tegen wie nu een handhavingstraject is gestart omdat de grond volgens bestemmingsplannen illegaal gebruikt wordt.

8 REACTIES

 1. Het is niet te hopen dat er veel mensen zullen zijn die deze onzin willen geloven!! dit is gebruik maken van onjuiste feiten om je eigen doel te bereiken. Ik hoop van ganser harte dat de bevoegde personen eens gaan kijken op de hoek Duinweg Norhtgodreef richting Zee. Er worden daar steeds meer bouwsels “neergedeonderd” anders kan ik dit niet noemen. Is dit niet illegaal? Als onze streek er zo uit moet gaan zien is ook het toerisme ten dode opgeschreven .En ja we moeten toch ergens van leven nietwaar. Dus gemeente handhaven en zeer snel! Dit verschaft duidelijkheid en niets wat er al twintig jaar staat mag blijven staan. Je weet als burger dat als je iets doet wat niet mag dat je fout bent en dan ook geen krokodillen tranen achteraf.

 2. Met deze aanval op de gehele bloembollensector raken de paardenliefhebbers heel veel goodwill kwijt, in ieder geval die van mij!!

 3. Hier is de gemeente mede schuldig aan want nu komen ze met een alternatief op deze manier besturen daar krijg je herrie van willem en jan

 4. Wij hebben niets tegen de bloembollensector. Decennialang gaan bloembollen en dierenweides heel goed samen. Alleen nu hebben de gemeenten bepaald dat de grond alléén nog mag worden gebruikt voor bollenteelt. Dat gaat ons te ver.
  Wij moeten wijken om zogenaamd ruimte te maken voor de bloembollensector. De bollenstreek is er niet alleen voor kwekers maar ook voor mensen die er willen wonen en recreëren. Dat is het punt dat we willen maken. Hoe wij aan onze feiten komen kun je lezen op waaromweg.nl

  • Je mag ook geld aftikken… net als de kwekers moeten doen als ze grond ontrekken om te gaan bouwen. Dit is een laffe aanval op een gezonde sector. Hoezo aan een financieel infuus?? Net alsof wij om handhaving gevraagd hebben. Het grote probleem is dat veel paardeweitjes een grote tyfuszooi is…. misschien eerst eens bij jezelf kijken ipv wijzen naar een ander

 5. Vreemd dat oosthout in Teylingen wel oo bollengrond gebouwd is. Dat vind de politiek geen probleem dus. Maar een restant formaat postzegel wordt als probleem gezien . Ga dat maar uitleggen heren politici !!

 6. Bollen en paarden kan prima samen .dat gaat al jaren zo .Zo is het wel dat er steeds meer villa,s worden gebouwd op bollengrond.
  Is het dan de paardenweitjes en moestuinen weg voor de bollen of voor de villa.s🤷‍♀️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in