Padua niet blij met collegebrief over Deltaplan woningbouw

In den Houte moet in 2023 bebouwd zijn

Noordwijkerhout/De Zilk/Noordwijk – Woningstichting Sint Antonius van Padua is ontstemd over de brief van het college inzake het Deltaplan woningbouw. Dat heeft Padua laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

Kern van de kritiek is dat er in de collegebrief nauwelijks aandacht is voor nieuwbouw van sociale huurwoningen in de kernen Noordwijkerhout en De Zilk. Het gaat volgens Padua vooral om woningbouw in Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee. De woningstichting is bang voor een gat van enkele jaren wanneer de laatste nieuwbouwwoningen op het Bavoterrein in 2023 zijn opgeleverd. Er is direct actie nodig omdat het zoeken en aankopen van geschikte locaties en het aanpassen van bestemmingsplannen lang duurt, aldus Padua. De woningstichting is ook ontstemd dat zij niet betrokken is bij de gesprekken in de aanloop naar het Deltaplan. Verder vindt de woningstichting het belangrijk dat er een integraal plan voor de ontwikkeling van het hele gebied komt.

De gemeente Noordwijk meldt dat inmiddels een gesprek heeft plaatsgevonden tussen wethouder Henri de Jong en Paduadirecteur-bestuurder Merlien Welzijn. Samen hebben zij gekeken naar nieuwe locaties voor woningbouw in de kernen Noordwijkerhout en De Zilk. Hierover blijft de gemeente met de woningcorporatie in gesprek. De zorg die Padua heeft over een gebrek aan ambtelijke capaciteit wordt niet gedeeld door het college.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in