Noordwijkerhout – Woningstichting Sint Antonius van Padua stelt enkele van haar woningen tijdelijk ter beschikking aan spoedzoekers. Voor deze pilot biedt Padua maximaal vier sociale huurwoningen aan, twee met een lage huurprijs en twee met een iets hogere huurprijs. De eerste woning staat inmiddels op https://www.hureninhollandrijnland.nl/

Voorwaarden om te kunnen reageren:
-Minimaal 2 jaar ingeschreven Gemeente Noordwijk
-Aantoonbare dreigende dakloosheid binnen zes maanden
-1-ouder gezin (minimaal 50% zorg minderjarige kinderen) aantoonbaar via ouderschapsplan
-Inschrijftijd Huren in Holland Rijnland korter dan 6 jaar
-Komt niet in aanmerking voor urgentieverklaring

De rangorde wordt bepaald op basis van loting. Het tijdelijke huurcontract is voor de duur van maximaal twee jaar. Na een jaar wordt de pilot geëvalueerd door Padua en de gemeente.

5 REACTIES

  1. Ik ben alleenstaande moeder. Al twee jaar bezig een woning te zoeken voor mij en mijn vier kindjes. Kan niet in m’n koopwoning blijven na scheiding. Vind ik geen woning, kom ik op straat . Urgentie geven ze niet. Bij bezichtiging krijg ik altijd te horen ,te klein voor vijf personen of te weinig inkomen. Brief aan de gemeente, geen reactie.

    • “Sociale actie” van Padua: twee sociale huurwoningen van 50 jaar oud worden te koop aangeboden voor belachelijke prijzen van 395.000 en 375.000 euro. Drie slaapkamers en grote zolder. Had een mooie woning voor u en uw kinderen geweest!

  2. Ik snap dit. Maar lost niets op. Aan de reguliere woningzoekende die al meer dan 7 jaar staan ingeschreven bv starters, gaan aan hun neus voorbij. De ene groep verdringt de ander. Zolang het woningbeleid in NL niet veranderd en er geen woningen worden bijgeboouwd blijft het probleem voortduren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in