De pakket- en briefautomaat nabij het KPN-gebouw op De Baan in Warmond (Foto: Kees van den Aardweg).

Warmond – PostNL moet de onlangs op De Baan in Warmond geplaatste pakket- en briefautomaat weer verwijderen. Dat heeft B&W aan het post- en pakketbedrijf laten weten.Onlangs heeft PostNL een pakket- en briefautomaat geplaatst bij het KPN-gebouw op De Baan in Warmond. De bedoeling was dat inwoners van Warmond daar pakketten konden halen en brengen en brieven konden posten. Omwonenden waren echter niet blij met de plaatsing van de automaat.

Op De Baan is nu al een hoge parkeerdruk, daarom vinden de omwonenden de door PostNL gekozen locatie ongewenst. Bovendien worden er momenteel in het voormalig restaurant De Stad Rome veertien appartementen gerealiseerd, waardoor de parkeerdruk op De Baan nog verder gaat toenemen.

Het CDA heeft daarop schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld. De partij was ook van mening dat er een vergunning vereist is voor de plaatsing van een automaat omdat De Baan onder het beschermd dorpsgezicht van Warmond valt. Overigens heeft PostNL de brievenbus nabij het postkantoor in de winkel van Boek Kado Enzo in de Warmondse Dorpsstraat inmiddels verwijderd vanwege de plaatsing van de automaat met brievenbus op De Baan.

B&W heeft nu laten weten dat de automaat inderdaad zonder vergunning is geplaatst. Na contact hierover met PostNL is de automaat buiten gebruik gesteld. De gemeente en het post- en pakketbedrijf gaan nu op zoek naar een andere locatie in Warmond voor plaatsing van de automaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in