Noordwijk – Pakketbezorgers van PostNL gaan helpen bij de bestrijding van eenzaamheid in de gemeente Noordwijk. De succesvolle pilot in Rotterdam wordt uitgerold in tien andere gemeenten in 2022, waaronder nu dus Noordwijk. De bezorgers die graag willen helpen worden opgeleid om signalen van eenzaamheid te herkennen en te melden.

Karina Heslinga, projectleider eenzaamheid PostNL begeleid het project door heel Nederland. De pakketbezorgers moeten letten op de volgende signalen: “de post stapelt zich op achter de deur, iemand is al langere tijd niet gezien, iemand is altijd helemaal alleen, iemand heeft lichamelijke klachten en kan niet goed voor zichzelf zorgen, het huis ziet er verwaarloosd uit, de gordijnen gaan nooit open of iemand is verward”, legt Heslinga uit.

De gemeente Noordwijk heeft een meldpunt opgericht waar de pakketbezorgers met signalen van eenzaamheid terecht kunnen. Het ‘Meldpunt Eenzaamheid’ is gekoppeld aan stichting Welzijn Noordwijk. Op die manier komen de signalen direct terecht bij de mensen die er iets aan kunnen doen. Wethouder Dennis Salman van Noordwijk: “het is belangrijk dat we deze stap zetten om eenzaamheid tegen te gaan”.

Update met video:

3 REACTIES

  1. Wat een belachelijk beleid , Meeste postbezorgers kunnen geen goed Nederlands spreken of begrijpen ( ken ze , werd gefilmd gedeeltelijk bij Einstein park Sassenheim) . En Postnl doet nooit wat Gratis, hoeveel kost het Dennis ,??
    Zieltjes willen winnen met de Sociaal zwakkere achter de voordeur, gemeente raads verkiezingen .

  2. Wat een nobel idee,.maar je ziet op andere niveau’s al steeds meer vermenging van overheid in bedrijven. Bankmedewerkers gaan zoetjes aan fungeren als belastingbeambten7 en postbezorgers worden straks halve boa’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in