Noordwijk – Het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee is dicht. Het hotel heeft vandaag zijn deuren gesloten. Wie het hotel aan het Picképlein belt, wordt doorverwezen naar de eigenaar van het pand, bouwbedrijf De Raad van vastgoedmagnaat Paul Brandjes. Deze bevestigt dat het hotel ‘technisch failliet’ is. ‘Er komt al heel lang veel minder geld binnen dan dat eruit gaat’ aldus Brandjes. ‘Het hotel heeft al maanden geen huur betaald.’

De Katwijkse bouwonderneming is daarmee de grootste schuldeiser van het Palace Hotel. ‘Meer dan een half miljoen’, zegt Brandjes nog tegoed te hebben, ’misschien wel een miljoen of meer, ik heb het niet zo paraat.’  De hotelketen Radisson claimt daar bovenop nog eens ‘een half miljoen euro’, aldus Brandjes.

Brandjes’ bedrijf De Raad is zowel eigenaar van het pand als aandeelhouder in de exploitatiemaatschappij. Als exploitant zegt Brandjes dat corona de grote boosdoener is, voor de horeca in het algemeen en het Palace Hotel in het bijzonder. Maar als bouwer en vastgoedbeheerder heeft De Raad geen klagen. ‘Het gaat bijzonder goed in de bouw’, en ook ‘lopen er meerdere partijen al een tijdje rondjes om het hotel’.

Door het faillissement kan eigenaar De Raad op zoek naar een nieuwe huurder. Of koper, want het hotel staat al langere tijd te koop. ‘Iedereen mag het huren, of kopen’, zegt Brandjes. Hij vraagt 32 miljoen euro voor het gebouw.  Hij sluit niet uit dat hij zelf een andere huurder vindt, of misschien zelf met het hotel verder gaat.

Het faillissement heeft als gevolg dat schuldeiser Radisson naar zijn centen kan fluiten. Het hotel als franchisenemer van Radisson en de internationale keten vechten elkaar de tent uit. Palace vindt dat de keten te weinig doet voor zijn geld om klanten binnen te brengen.  Vorige week stonden Palace en Radisson nog voor de rechter.
De keten spande een kort geding aan tegen Palace Hotel bij de rechtbank in Den Haag, die het hotel vorige week verloor. Palace Hotel zou Radisson volgens de rechter een afkoopsom van 150 duizend moeten betalen om van het franchisecontract af te komen. Daarnaast zou er nog een schuld van 170 duizend euro bij Radisson openstaan.

De naam ‘Radisson’ moest van de rechter ook weer op en voor het hotel worden aangebracht. Dat gaat nu definitief niet door. Welke naam er wel komt te staan hangt af van de verhuur of verkoop. Brandjes zegt nu zijn handen vrij te hebben met het gebouw. Radisson rest niets anders dan een lege huls.

5 REACTIES

  1. nu is het wachten op de eerste voorstellen van potentiele kopers die het willen ombouwen naar ‘luxe appartementen’…

  2. Er zullen ook weer tal van leveranciers het schip in gaan en wat te denken van al het personeel wat hun baan kwijt raakt.

  3. Daar kan je een hoop buitenlandse werknemers in doen of mensen die een woning zoeken .En maar hotels willen bouwen in Noordwijk .Kijk naar het Jan Kroonsplein .Maar ja dat zijn geen mensen die komen kuren maar hard werkend mensen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in