Panorama Tulipland even terug in de publiciteit

Foto: Lisse in beeld

Lisse – Panorama Tulipland was deze week even terug in de gedaante van de maker, schilder Leo van den Ende. De Gildemeesters Bollenstreek hadden een stand op de mechanisatiebeurs in Vijfhuizen, een beurs voor de bollensector en daar was Van den Ende als vanouds aan het werk. Het trok nog steeds veel belangstelling. Museum de Zwarte Tulp in Lisse is al een tijd bezig om Panorama Tulipland geëxposeerd te krijgen en heeft daarvoor een plan ingediend bij de gemeente. Het levenswerk van Van den Ende is al 11 jaar niet meer geëxposeerd. Verder presenteerden de Gildemeesters een reuze bloemenbol voor promotie en bollenwodka. (Foto’s: Lisse in beeld)

5 REACTIES

 1. Wat jammer dat we het nooit helemaal af hebben kunnen bekijken, we zijn er wel vier keer bij geweest toe Leo van den Ende aan het schilderen was. Maar we blijven hoop houden dat het toch nog wel gaat lukken.

 2. Wat jammer dat het nog steeds niet lukt ,PANORAMA TULIP LAND ergens te exposeren ,ik snap het kost enorm veel geld ,maar blijf toch hoop houden ,dit moois nog eens aan familie en vrienden te showen !!

 3. Waarom is er nergens plaats om dit mooi werk met duidelijke weergave van de bollenstreek te exposeren.
  Wij zijn er meerdere keren geweest en hebben Leo van den Ende aan het werk gezien.
  Dit vraagt om gezien te worden!!

 4. Laten de Gemeenten Voorhout of Lisse een voorbeeld nemen aan de Gemeente Harderwijk en de mensen die het mogelijk gemaakt hebben dat Marius van Dokkum, door sommigen “de Jan Steen van de Veluwe”genoemd, zijn bijzondere collectie schilderijen nu in het “”Marius van Dokkum museum Harderwijk”” heeft kunnen onderbrengen. Hij en kunstschilder Henk Helmantel in Wester Emden zijn de enige levende kunstenaars met een eigen Museum. Om hun meesterwerken te bekijken hoeven we toch niet te wachten tot mensen zoals ook Leo van den Ende niet meer leven? Evert Thielen (schilder van kolossale drieluiken) heeft in Venlo een grote tentoonstelling. Wij gingen met onze kinderen ook elk jaar kijken hoever Leo weer gekomen was: een geweldig dagje uit: wie gaat hem promoten? Zou mooi zijn als De Keukenhof hem een permanente gastvrije plek zou bieden: een verrijking voor al die bezoekers uit het Verre Oosten.Ik zie ernaar uit.

 5. Ik heb nog 10 jaar beelden van Leo.v.d.Ende liggen.
  Ik heb vanaf het 2e jaar tot aan het einde van het schilderij ( dus zijn handtekening ) op het schilderij alles gefilmd.
  Dus 10/11 jaar beelden, ook van het afbreken en opbouwen in de hal en bij Leo thuis van zijn ontwerpen voor op het doek etc.
  Ton Kellner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in