Archieffoto: Rose Marie Keijzer

Warmond – De Vereniging van Eigenaren van appartementencomplex Park Klinkenberg in Warmond moet nieuwe bomen planten in het bos rond het complex.

PvdA-raadslid Paul Witteman heeft vragen aan B&W gesteld over de kap van bomen in het bos bij het wooncomplex Park Klinkenberg in Warmond. Hij wilde weten of voor de bomenkap wel een vergunning was verleend door de gemeente, aangezien het bos aldaar valt in het beschermd dorpsgezicht van Warmond. Volgens wethouder Heleen Hooij (Trilokaal) is de bomenkap echter illegaal uitgevoerd, en heeft de Vereniging van Eigenaren van Park Klinkenberg, die eigenaar is van het bos, aan de uitvoerder van de werkzaamheden ook niet laten weten dat het bos valt in het beschermd dorpsgezicht. Doordat er geen vergunning is aangevraagd voor de bomenkap heeft de Erfgoedcommissie ook niet kunnen beoordelen of de kap wel toegestaan kon worden. De Vereniging van Eigenaren moet nu alsnog een vergunning voor de kap aanvragen, waarbij zij tevens hogere leges zal moeten betalen omdat al zonder vergunning tot de kap was overgegaan.

Hooij verwacht dat de kapvergunning alsnog zal worden verleend, maar dat er wel een herplantingsplicht komt om de gekapte bomen te vervangen.

1 REACTIE

  1. Het is te hopen dat de herplant zal moeten bestaan uit een redelijk formaat jonge bomen en niet uit kleine takjes. Op die manier zou de groene leegte die nu ontstaan is nog enigszins kunnen worden opgevuld. Van het bosje langs de Oude Dam is nog slechts een schim over van wat het was voordat er met groot materiaal ongestoord gekapt werd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in