Archieffoto

Sassenheim. Het mooiste seizoen van het jaar, de lente, is weer begonnen. De dagen worden langer, de zon staat hoger en de temperatuur stijgt voelbaar. Hierdoor gaat het gras weer groeien en de knoppen van de vele bomen staan op springen om snel te veranderen in jonge frisgroene bladeren. Ook de voor Park Rusthoff zo karakteristieke Rhododendrons zullen weldra uitbundig bloeien.

Op het terras van het Sassennest is het gezellig druk en op het gazon van het grote eiland wordt volop gesport, gestoeid of gewoon lekker ontspannen genoten van de overvloedige zonnestralen.

De vele soorten dieren in het park laten zich ook niet onbetuigd. Volop jonge eendjes zwemmen eigenwijs achter hun moeder aan  in de vele singels die het park rijk is en op en rondom de kinderboerderij lopen trotse kippen en pauwen, op de voet gevolgd door hun jonge kroost en alle vogels zingen hun mooiste lied.

Wat is Park Rusthoff nu toch een prachtige plek om te vertoeven. Verreweg de allermooiste plek van Sassenheim die door de inwoners dan ook vaak vol trots hun eigen achtertuin wordt genoemd. Niet alleen om te vertoeven maar waar het aantal van ruim 160 mensen uit alle lagen van de bevolking ook graag als vrijwilliger regelmatig hun steentje bijdragen aan het onderhoud  en verzorging van dit prachtige park. Om de huidige hoogstaande kwaliteit van Park Rusthoff te waarborgen en vooral te handhaven zijn er momenteel in diverse functies nog meer vrijwilligers nodig. Voor wie nu ook de lentekriebels krijgt om met een gezellige groep mensen in de vrije natuur de handen uit de mouwen te steken, vindt bijgaand een verkorte versie van de vele mogelijkheden en bijbehorende taken. N.B. Uitgebreide informatie is te vinden op de website van Park Rusthoff: http://www.parkrusthoff.nl

In de Heemtuin werken momenteel negen vrijwilligers elke eerste en de derde zaterdag van de maand van 9.30 tot 12.00 uur maar echter bijna nooit allemaal tegelijk. Daarom zijn nieuwe vrijwilligers, ook als zij maar eens in de maand kunnen komen helpen, van harte meer dan welkom. Tijdens genoemde dagen en tijden kan men in de Heemtuin altijd even komen kijken en aanmelden.  Kennis van heemplanten is geen vereiste: tussen de bedrijven door is er veel te leren over wilde planten, voor wie daarvoor interesse heeft.

De werkzaamheden bestaan uit wieden, hetgeen een uiterst secuur werk is. Tevens planten, verplanten, snoeien, wiedafval afvoeren en de paden onderhouden. Tussendoor is er tijd voor bijvoorbeeld een kop koffie in paviljoen het Sassennest. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid om een of meerdere keren vrijblijvend mee te komen werken. Voor nadere informatie en/of aanmelden kan contact worden opgenomen met Danusia Hendriksz per mail: [email protected] of op genoemde tijden en dagen in de Heemtuin, welke is gelegen in het park en wel ter hoogte van de hoek Parklaan/Kerklaan.

Voor het onderhoud van Park Rusthoff is momenteel behoefte aan de uitbreiding van het team van parkklussers. Er is plek voor enkele enthousiaste vrijwilligers welke in een gezellige groep in de vrije natuur en in een prachtige omgeving elke 3e zaterdag van de maand van 9.30 tot 12.00 uur allerhande lichte werkzaamheden willen verrichten. Het betreft o.a. schoffelen, harken, snoeien, bruggen schoonmaken, opruimen van zwerfvuil en stormschade etc., etc. Tussendoor is er tijd voor bijvoorbeeld een kop koffie in paviljoen het Sassennest. Voor inlichtingen en aanmelden is de contactpersoon Gerard Rutgrink Tel. 06-30933789. Er wordt verzameld op genoemde zaterdagen vanaf 9.30 uur bij paviljoen het Sassennest, alwaar u zich ook kunt aanmelden. Uiteraard bestaat er ook hier de mogelijkheid om een of meerdere keren vrijblijvend mee te komen werken.

Midden in Park Rusthoff staat de kinderboerderij, waar in totaal zo’n 70 dieren wonen: geiten, schapen, kippen pauwen, cavia’s, konijnen, duiven, volièrevogels, varkens en natuurlijk de twee ezels. Al deze dieren worden gevoerd en verzorgd door vrijwilligers en aangezien vele handen licht werk maken, is men op zoek naar versterking. De kinderboerderij zoekt volwassen vrijwilligers die zelfstandig de dieren kunnen voeren, eenmaal per week ’s morgens tussen 8-10 uur of eventueel ’s middags tussen 15-17 uur. Ook het schoonmaken van de hokken en de stal behoort tot de mogelijkheden. Kinderen zijn ook van harte welkom maar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene, zoals een ouder met een zoon en/of dochter.  

Zeker ’s morgens horen de dieren de verzorger al van verre aan komen en begroeten deze met een enthousiaste kakafonie van dierengeluiden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Petra Overmeer, tel. 06 43570449.

Paviljoen het Sassennest bruist van de activiteiten. Naast trouwlocatie wordt het paviljoen ook steeds meer ingeschakeld voor het vieren van feesten, partijen, evenementen, jubilea, etc.

Tevens kent het Sassennest haar reguliere openingstijden. Om alles in goede banen te kunnen leiden is er momenteel plaats voor enkele gastvrouwen en gastheren. Er wordt bij toerbeurt gewerkt. Voor hen die het leuk lijkt om als zodanig actief te zijn in het enthousiaste team van paviljoen het Sassennest, midden in het prachtige park Rusthoff, worden vriendelijk verzocht om te reageren op deze oproep.  Al is het maar een maal per week of een maal per maand, geen probleem. Iedereen is heel graag van harte welkom. Ook samen met een vriendin, vriend of partner. Vele handen maken weinig werk. Uiteraard is het mogelijk om een keer op proef mee te draaien. Voor nadere inlichtingen is de contactpersoon Karin ter Beest Tel. 06-53722013 of per e-mail [email protected]

De Evenementencommissie (EC) van Park Rusthoff is een club enthousiaste mensen die naarstig versterking zoekt voor de organisatie van diverse bestaande evenementen. Ook ideeën voor nieuwe evenementen zullen door alle leden van de EC gestimuleerd en gewaardeerd worden. Alle hulp zal dan worden geboden om dit te doen slagen.  Voor aanmelden of nadere informatie is de contactpersoon Ton Wijsman, tel. 06 51153417 of via [email protected]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in