foto PB

Noordwijk – Een voorstel van PUUR-raadslid Danielle Brink-Musters over het realiseren van een parkeerapp werd dinsdagavond verworpen door de gemeenteraad.

Het liefst zou Brink zien, dat met het parkeerbeleid teruggekeerd wordt naar het oude parkeerkaartje. Maar als dat niet kan, ziet ze graag dat er voor de inwoners een parkeerapp wordt ontwikkeld.

Dat gaat voorlopig nog niet gebeuren, al deed wethouder Roberto ter Hark haar wel een handreiking: ,,Het idee van een app of andere digitale mogelijkheden in het kader van parkeren spreekt het college aan. Het is goed om het neer te leggen bij de partij die het uitvoert. Het college is bezig met een nieuwe aanbesteding. De intentie van deze motie nemen we mee in deze aanbesteding. Daar kunnen inschrijvende partijen punten op behalen.’’

1 REACTIE

 1. Roberto ter Hark deed een handreiking, maar is wel mede verantwoordelijk voor het probleem met huidige parkeersysteem.
  Hij is ermee akkoord gegaan dat P1 het nieuwe systeem, per 1-1-2021 heeft ingevoerd. Met alle negatieve gevolgen voor veel Noordwijkers.
  Waarschijnlijk waren de consequenties van dit systeem niet helemaal duidelijk.
  Wat hij kan doen om de Noordwijkers tegemoet te komen is.
  1. P1 opdragen dat zij voorlopig het oude systeem, kaartje voor de voorruit, gaan toepassen voor hun controle.
  2. Bij de aanbesteding van het nieuwe contract, moet het bedrijf dat het oude systeem continueert extra punten verdienen.

  Wat was er mis met het oude systeem ??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in