De NRB-nieuwbouw

Noordwijk – Het gemeentebestuur van Noordwijk heeft nog geen pasklare oplossing voor de toekomstige parkeerproblemen van de vrijwilligers van de Noordwijkse Reddingsbrigade.

Dat blijkt uit een brief van burgemeester Wendy Verkleij aan de gemeenteraadsleden. Eerder vroeg het CDA: ,,Binnenkort neemt de reddingsbrigade hun nieuwe onderkomen en reddingspost in gebruik bij Huis ter Duin. Nu parkeren veel vrijwilligers bij het onderkomen aan de Bosweg op eigen terrein. In de toekomst moeten deze vrijwilligers ook gratis kunnen parkeren in de buurt van de nieuwe reddingspost, vinden wij. Is het college het met het CDA eens dat hier een goede regeling voor moet komen? Is er al zicht op een regeling?’’

Verkleij antwoordt dat het college bezig is met het uitwerken van een oplossing hiervoor. Hiervoor wordt in overleg getreden met de NRB.

4 REACTIES

 1. Allereerst gefeliciteerd met het fraaie nieuwe clubhuis wat binnenkort opgeleverd wordt, wat een mooie en noodzakelijke reddingspost krijgen jullie.
  Nu even over de parkeerproblematiek het is het voor de -meeste- vrijwilligers toch geen enkel probleem om de fiets te pakken en zo ook gelijk fris aan te komen bij de reddingspost en in uiterst nood als vrijwilligersvergoeding een parkeerkaart van Noordwijk kado te krijgen.

 2. Een paar honderd meter lopen is niet verkeerd maar ze hebben bij de gemeente zeker weinig waardering voor de vrijwiligers .Het zal wel een mooie post worden maar het is zonde dat het voo de uitkijk post is ge boud .Had dat niet een paar meter naar links gekund .Of is het strand te klein.

 3. De NRB heeft gelukkig ook leden / lifeguards van buiten Noordwijk welke zich inzetten op onze stranden. Vandaar dat zij graag hun voertuig ook kosteloos willen parkeren.
  Daarnaast, is voor de redders uit de Alarmploeg behoefte aan parkeerplaatsen bij acute uitruk tbv incidenten op strand of zee.

  De vrijwilligersvergoeding dient alleen beperkt voor hen die de reddingsposten met minimale capaciteit operationeel kunnen laten zijn. Dit geldt dus niet voor iedere vrijwilliger van ons.

  Voorzitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in