Noordwijk – De parkeerdruk in Noordwijk-Binnen zorgt voor almaar oplopende ergernis onder inwoners.

Dat blijkt uit een email, die is verstuurd aan de leden van de gemeenteraad. De inwoner schrijft over zijn frustrerende parkeerervaring: ,,Het is woensdagmiddag en ik heb TWINTIG minuten rondgereden om in een straal van 500 meter rond ons huis een parkeerplek te vinden.’’

De emailschrijver vraagt aan de raadsleden om bij nieuwe bouwprojecten ervoor te zorgen, dat dan ook voldoende parkeerplaatsen worden bijgebouwd. ,,Geef niet te pas en te onpas omgevingsvergunningen uit, die de omgeving niet aankan.’’

7 REACTIES

 1. Die omgevingsdienst is een onnodig en veel te duur instituut waar we z.s.m. vanaf moeten, het maakt de lijnen tussen communicatie onnodig langer, ze declareren 85 euro per uur voor vaak onnodig werk. Wat was er mis met die man of vrouw die op het gemeentehuis zat en het dorp zelf ook kent en zodoende veel beter kan beoordelen of iets wel of niet kan.

 2. Met het vorenstaande kan ik volledig instemmen. Bovendien zou het helpen, dat werknemers van Dirk, Gemeentehuis, Woonzorgcentrum Jeroen en andere bedrijven de auto s mogen parkeren op eigen terrein dan wel de parkeergarage en niet op omliggende straten, zoals Heilige Geestweg, Voorstraat, Wilhelminastraat, Molenstraat alsmede Schans, Schelpenplein en ga zo maar door.
  Een andere oplossing kan het terrein van de lang geplande supermarkt hoek Bronckhorststraat/Raadhuisweg, natuurlijk in overleg met de grond-
  eigenaar.

 3. Je kan wel winkels plannen in een centrum van Noordwijk binnen en vergeten dat die ook nog eens bevoorraad moeten worden dan zie je een grote chaos en dan de mensen die in het centrum werken die willen ook graag hun auto kwijt .Als je al gemeente bestuur daar niet naar kijkt ben je geen knip voor je neus waard.Maar de mensen die er wonen zijn de pineut .Bedankt gemeente bestuur voor het goede beleid.Dan Nw aan Zee daar worden parkeer plaatsen aangelegd voor miljoenen maar die zijn niet voor de eigen bewoners .Wij betalen daar voor maar kunnen onze eigen auto niet kwijt .

 4. Dit blijft een enorm groot probleem. Gisterochtend rond 11 uur (een ‘normale’ doordeweekse dinsdag, zonder extra druk van de weekmarkt, of kind-ophalende ouders van school) stonden bij ons in de oude dorpskern maar liefst 4 auto’s buiten de reguliere parkeervakken (op straat) geparkeerd. Allen wegens gebrek aan een fatsoenlijke plek bij de eindbestemming.
  En dit is helaas geen uitzondering, maar regel. Echter het gemeentebestuur en ontwikkelaars blijven volharden in hun betoog dat de huidige situatie niet van invloed kan zijn op voorgenomen bouwprojecten. Deze projecten zijn helaas ook allen gedeponeerd met in aanvang een tekort aan nieuwe parkeergelegenheid. Het recente voorstel om de parkeernorm voor sociale nieuwbouw nog verder te verlagen heeft hier uiteraard ook negatieve invloed op en is ondoordacht en een volledig onrealistische voorstelling van zaken.
  We begrijpen de (woning)nood en het loffelijk (en lucratief) streven van de gemeente om hier op korte termijn iets aan te doen. Maar denk donders goed na over de blijvende negatieve gevolgen van het verstrekken van omgevingsvergunningen voor projecten die de druk op de oude kern tot onnoemelijke en totaal onacceptabele hoogte doen stijgen. Bouw daar waar de infrastructuur de last kan dragen (bijv. omdat deze nog aangelegd moet worden).
  Het huidige parkeerprobleem is hiermee echter niet verholpen en moet in brede zin opgepakt en bekeken worden. Wees hierin creatief; er is enige parkeermogelijkheid in Noordwijk Binnen (vb. garage Dirk, Jeroensplein, gemeentehuis, achter passage Kerkstraat (zijde Raadhuisstraat), Kloosterplein). Ga de discussie met eigenaren aan, kom tot compromissen, tast in de (gemeenschappelijke) buidel voor dit soort tergende problemen. De middelen zijn er, je moet ze alleen aanwenden voor dat wat er echt toe doet op de locaties die daarom vragen. Niet daar en waarvoor het je politiek gezien zo lekker uitkomt.

 5. Jan Heus heeft gelijk.Hij draagt een oplossing aan die in de vergeethoek is verdaagt.Maar niet bovengronds.Het was bij de Digros -Bouw de bedoeling ,om een soortgelijke ondergrondse parkeergarage bij het Hoogvliet- Terrein aan te leggen.Wat is daar misgegaan?
  Desnoods neemt de Gemeente het initiatief en de kosten of gedeeltelijk over [Op Noordwijk Zee was toen ook een plan, om op het Wantvelt een
  Parkeergarage te bouwen en de Gemeente wilde 10 Mil.Euro investeren.Helaas wilden de aanliggende bewoners dat niet.]Om in Noordwijk-Binnen
  ooit uit de Malaise te komen ,is die gelegenheid eenmalig.

 6. De gemeente is mede schuldig aan de steeds toenemende parkeerdruk door . vergunningen te geven om nwe woningen te creëren zonder een bij de woning behorende parkeerplaats (“van eeden”complex)
  . Toestaan van een vakantiewoningbestemming voor 10 (!) personen van een voormalig bedrijfspand in de douzastraat,
  . Toerisme te stimuleren zonder meteen de parkeergevolgen te regelen,
  . Ik ben benieuw hoe de parkeersituatie geregeld wordt bij de nwe ontwikkeling van het Theaterhuis in de wilhelminastraat
  Nee, de bewoners hebben niet veel aan hun gemeenteambtenaren,..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in