‘Parkeerplaatsen nieuwbouw Maarten Kruytstraat verkeerd berekend’

Het plan voor de Maarten Kruystraat (tekening Hoorne Vastgoed)

Noordwijk – Directeur Brandjes van het Palace Hotel heeft bezwaar tegen de berekeningswijze van het benodigde aantal parkeerplaatsen voor de nieuwbouw aan de Maarten Kruytstraat. Dat heeft hij ingebracht bij een zaak die woensdag diende bij de Raad van State, maar hij heeft nu ook de gemeenteraad apart geïnformeerd. Op het parkeerterrein komen appartementen met op de begane grond onder meer een supermarkt. Brandjes heeft onderzoek laten doen en komt op een verschil van 66 parkeerplaatsen afhankelijk van de grootte van de supermarkt. Er is volgens zijn onderzoek niet gerekend met de juiste parkeernormen. Vijf jaar lang konden 118 auto’s geparkeerd worden, maar de gemeente rekent met 88 plekken omdat 30 plekken ingericht zijn waar eerst woningen stonden. In het nieuwbouwplan van de Hotels van Oranje zijn parkeerplekken waar voorheen gebouwen stonden wel meegerekend. De gemeente rekent daarom met twee maten, aldus Brandjes, die wil dat de gemeenteraad er nogmaals naar gaat kijken.

10 REACTIES

  1. Misschien kunnen elektrische auto’s voor bewoners van het gebied ‘iets’ betekenen in deze dicussie.

  2. Ik begrijp uit deze reactie dat elektrische auto’s geen parkeerplaats nodig hebben. Verklaar je nader.

  3. Ik begrijp uit deze reactie dat elektrische auto’s geen parkeerplaats nodig hebben. Verklaar je nader.????

  4. Ik denk dat Verdoorn het duistere scenario oppert van dat electrische auto’s voorrang zouden krijgen op de schaarse parkeerplekken.

  5. Het enig wat dhr Brandjes wil bereiken is dat er geen sociale woningbouw komt tegenover zijn mooie hotel. Bang voor was die buiten hangt aan de balkons. Zijn, net als Bever holding, alleen maar bezwaar aan het maken tegen deze ontwikkeling.

  6. Of ze bouwen het 45 graden scheef op het perceel, de de noordoost en de gevel die hierdoor naar de abr v.r. appartementen wijst kunnen sociaal worden, deze liggen dan uit het zicht van het hotel..de westelijke zijden kunnen dan luxe worden. Ik snap dat Brandjes geen ramen op 7 meter afstand van de kamers wil hebben maar hij heeft zijn kolos zelf ook tot op de laatste cm aan de straat volgebouwd .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in