archieffoto Eline van Egmond

Noordwijk – Een pleidooi van PUUR-gemeenteraadslid Toon van Tol om de verhoging van de parkeervergunningen voor de inwoners weer terug te geven aan die inwoners, redde het dinsdagavond niet.

Tijdens de raadsvergadering wees Van Tol er op, dat de gemeente het afgelopen jaar flink verdient heeft aan de parkeergelden; meer dan een miljoen euro. En dat daar dan best 115.000euro af kon om de verhoging voor de bewoners- en inwonersparkeervergunningen te compenseren.

Een raadsmeerderheid ging hier niet in mee. ,,We willen de mobiliteit in ons dorp wat remmen’’, zo gaf Dick Gutlich (D66) als reden aan. Zeventien raadsleden stemden tegen de teruggave van de parkeertarievenverhogingen voor 2020 en 2021.

5 REACTIES

  1. Natuurlijk heeft de raad dit verworpen want dit zou een voordeel voor de vergunninghouders hebben we niet. Als er al heellang iets duidelijk wordt met deze gemeenteraad is het wel als het iets oplevert voor de burgers dan moet je dat vooral niet doen! Wel het voorstel gesteund om de OZB met 34%!! procent verhogen dat lukt dan wel. Want hier zijn de bewoners in het nadeel en dat is nu precies waty deze raad wil. Burgertje pesten heet zoiets. Maar de verkiezingen komen er aan en kijken wie er echt iets kan en wil betekenen voor de gewone man. En als die er niet is gewoon blanco stemmen.

  2. “We willen de mobiliteit in ons dorp wat remmen” -> wat een belachelijke reactie, D66 is overduidelijk niet de partij van de automobilist die werkt buiten het dorp. Volgend jaar maart dhr. Gutlich en zijn D66-club uit de raad stemmen. Dan is het echt tijd voor ‘nieuw leiderschap’.

  3. ,,We willen de mobiliteit in ons dorp wat remmen’’… Begrijp echt niet wat het verband is tussen mobiliteit en de tarieven voor vergunningen. Denkt dhr. Gutlich nu echt dat mensen minder gaan rijden omdat het tarief voor een vergunning hoger is? Onbegrijpelijk deze politiek in Noordwijk. Houden al 1mln over op parkeren en verhogen dan ook nog de tarieven. Grondbeginsel voor kosten in rekening brengen is dat dit kostendekkend moet zijn. Als ze dan zoveel overhouden is dit onbehoorlijk bestuur.

  4. Elke Noordwijker kan op de fiets als ze niet minder invalide zijn .en het parkeer geld kan zeker nog omhoog .Dan laten ze de auto wel staan .En die ambtenaren verplicht laten parkeren bij de Gooweg kunnen ze een stukje lopen nog goed ook voor ze .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in